Ana SayfaDünya‘Nazilerin yönetmesine izin vermeyin’: Avusturya’da 20 bin kişi hükümeti protesto etti

‘Nazilerin yönetmesine izin vermeyin’: Avusturya’da 20 bin kişi hükümeti protesto etti

HABER MERKEZİ – Avusturya’da ‘Nazilerin yönetmesine izin vermeyin’ dövizleriyle sokağa çıkan 20 bin kişi, Nazilerin kurduğu FPÖ’nün de bulunduğu yeni hükümeti protesto etti.

Avusturya’da 20 bin kişi, eski Naziler tarafından kurulan Avusturya Özgürlükçü Parti’nin (FPÖ) içinde olduğu koalisyon hükümetini protesto etmek için sokağa çıktı.

Öğrencilerin, sol grupların, kendilerine “Sağ Karşıtı Büyükanneler” ismini veren emeklilerin ve diğer grupların katıldığı yürüyüşte “Nazilerin yönetmesine izin vermeyin” dövizleri yer alırken, Avrupa hükümetlerine FPÖ bakanlarının boykot edilmesi için çağrıda bulunuldu.

Ayrıca Avusturya’nın bu yılın ikinci yarısında Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanlığı yapacağına dikkat çekildi.

“FPÖ, sadece popülist değil”

Avrupa Irkçılık Karşıtı Taban Hareketi Başkanı Benjamin Abtan, gösteride bir konuşma gerçekleştirdi.

“Avusturya sivil toplumunun sokağa çıkması çok önemli. FPÖ sadece popülist değil, aynı zamanda demokrasinin düşmanı” sözlerini kullanan Abtan, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

İnsanlar FPÖ’nün sıradan bir parti olmadığını anlamıyor. İnanılmaz derecede radikaller. Avrupa’nın en üst seviyesinde koltuk sahibi olmamalılar.

Abtan son olarak FPÖ’den olan İçişleri Bakanı Herbert Kickl’in geçtiğimiz haftaki ‘öneri’sini eleştirdi.

Kickl, yetkililerin başvuruları daha hızlı değerlendirebilmeleri için sığınma isteyenlerin özel merkezlerde “konsantre” edilmeleri gerektiğini savunmuştu.

İçişleri Bakanı’nın kullandığı bu kelime, Nazi dönemindeki konsantrasyon kamplarını çağrıştırmış, ülke genelinde büyük tepkiye neden olmuştu.


Karınca Dış Haberler

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Çekya'da Cumhurbaşkanlığı seçimleri: İlk turun galibi Zeman
Sonraki Haber
Meteoroloji’den İstanbul’da kar yağışı açıklaması