Ana SayfaÇalışma YaşamıNedeni işsizlik: Balıkesir’de bir yurttaş belediye önünde bedenini ateşe verdi

Nedeni işsizlik: Balıkesir’de bir yurttaş belediye önünde bedenini ateşe verdi

HABER MERKEZİ – Balıkesir’de defalarca iş başvurusu reddedilen bir yurttaş, belediye önünde bedenini ateşe verdi. Konuyla ilgili açıklama yapan CHP’li vekil Mehmet Tüm, intihar girişiminde bulunan yurttaşın hayati tehlikesinin sürdüğünü aktardı.

Balıkesir’de Muhterem Birgül adlı bir yurttaş, Karesi ve Altıeylül Belediyesi’nin bulunduğu binanın önünde bedenini ateşe vererek intihar girişiminde bulundu.

35 yaşlarındaki Birgül’ün Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi’ne kaldırıldığı bildirildi.

Muhterem Birgül’ün belediyeye defalarca iş başvurusunda bulunduğu fakat başvurularının reddedilmesi üzerine intihar girişiminde bulunduğu belirtildi.

Olayla ilgili Twitter hesabından açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, hastaneye kaldırılan Birgül’ün doktorundan aldığı bilgileri paylaştı.

‘Hayati tehlikesi sürüyor’

CHP’li Tüm, “Birgül’e şu an yanık ünitesinde müdahale ediliyor. İkinci dereceden yüzde 15 yanığı var ve hepsi baş bölgesinde. Hayati tehlikesi sürüyor” dedi.

Mehmet Tüm, açıklamasının sonunda şunları kaydetti:

“İnsanlar genç yaşında açlığa, yoksulluğa karşı çaresizlikten dolayı kendilerini yakıyor. AKP zulmünü ezilenlerin ve yoksulların öfkesi bitirecek!”

İşsizlik çift haneli

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı son rakamlara göre, Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 3 milyon 287 bin kişi. Buna göre Türkiye’de işsizlik oranı yüzde 10.3 olarak belirlendi.


Bir inşaat işçisi ‘geçinemediği için’ TBMM yakınında bedenini ateşe verdi

Previous post
Şebnem İşigüzel’in 'Ağaçtaki Kız' romanı Books at Berlinale’de
Next post
İçişleri Bakanlığı istemişti: TTB’ye 'Afrin' soruşturması