Ana SayfaGüncelNohut, fasulye ve baldan sonra ‘Ovacık süt ürünleri’ geliyor

Nohut, fasulye ve baldan sonra ‘Ovacık süt ürünleri’ geliyor

HABER MERKEZİ – Dersim’e bağlı Ovacık Belediyesi ve üreticilerin birlikte kurduğu, ilçede üretilen ürünleri ilçe dışında satışa çıkartan kooperatif nohut, fasulye ve baldan sonra şimdide sütü diğer illere dağıtmayı planlıyor.

Dersim’in Ovacık ilçesinde, ‘komünist başkan’ olarak da bilinen Fatih Mehmet Maçoğlu yönetimindeki belediye ve ilçedeki üreticilerin kurduğu kooperatif, nohut, fasulye ve baldan sonra şimdide sütü Türkiye’nin 81 iline dağıtıma çıkartmayı planlıyor.

Cumhuriyet’ten Abidin Yağmur’un haberine göre, Maçoğlu, Ovacık’ta hayvancılığın geliştirilmesi ve Ovacık markasıyla süt ve süt ürünleri üretilmesi için Mersinli iş insanlarıyla bir araya geldi.

Toplantıda Mersinli bir süt üreticisi firma, Ovacık Belediyesi’ne danışmanlık hizmeti vermeye gönüllü oldu.

Ovacık’ta geçmişte günlük 10 ton süt işlenebilecek bir mandıra olduğunu ancak bugün çalışmadığını belirten Maçoğlu ise sütü de işleyebilecek adımları atacaklarını söyledi.

Maçoğlu şunları belirtti:

Mesele hayvancılıkla ilgili altyapı çalışmasının olmaması. Hayvancılık çökmüş durumda. Biz bunu biraz daha alevlendirmek istiyoruz. Sağlıklı gıda bulamayan insanlar arayış içinde. Biz de bunun adımlarını atıyoruz. Başarabileceğimizi düşünüyoruz. Bu dert sadece bizim derdimiz değil. Bütün insanlar aynı dertte. Sadece bir yerden başlamak gerekiyordu. Özgür, bireysel ve köylü üretimi geliştirmemiz lazım. Türkiye’nin bütün toprak parçaları üzerinde bu yapılmalı.

Ovacık’taki 1994 Mahallesi Kooperatifi, Ovacık ilçe merkezi ve Pertek, Hozat ve Nazimiye ilçelerinden satın alınan organik nohut, kuru fasulye ve organik balı, Türkiye’nin 81 ilindeki müşterilerine gönderiyor.


‘Türkiye’nin en yoğun kargo şubesi’: Ovacık’taki kooperatifin satışlarına yetişilemiyor


 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
‘Ahmedinejad tutuklandı’ iddiasına avukatından yalanlama
Sonraki Haber
İran’da ilkokullarda İngilizce dersi yasaklandı