Ana SayfaGüncel‘Nuriye 33, Semih 45 kiloya düştü, durumları ağırlaştı artık sıklıkla açıklama yapmayacağız’

‘Nuriye 33, Semih 45 kiloya düştü, durumları ağırlaştı artık sıklıkla açıklama yapmayacağız’

HABER MERKEZİ – Açlık grevinde 317. güne giren Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın sağlık durumuna ilişkin açıklama yapan Tabip Odası heyeti, durumlarının ağırlaştığını ve artık aileleri kaygılandırmamak adına sıklıkla açıklama yapmayacaklarını söyledi. Gülmen’in 33, Özakça’nın ise 45 kiloya düştüğünü kaydeden heyet, his kaybı ve ağrılarda da artış gözlemlendiğini aktardı.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek talebiyle açlık grevi eylemi yapan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça eylemlerini 317 gündür sürdürüyor.

Kendisi de öğretmenlikten ihraç edilen ve eşi tutuklandığı gün açlık grevine başlayan Esra Özakça ise eyleminin 242’inci gününde.

Gülmen ve Özakça’ya destek olmak ve taleplerinin kabul edilmesi için açlık grevine başlayan Mehmet Güvel ise eyleminin 203. gününde.

Açlık grevi eylemcilerinin her hafta sağlık kontrollerini yapan Ankara Tabip Odası (ATO) gidişattan endişeli olduklarını belirtti.

ATO yönetim kurulu üyesi Dr. Onur Naci Karahancı, açlık grevcilerinin sağlık durumlarına ilişkin son bilgileri paylaşarak, durumlarının ağırlaşması ve özellikle aileleri kaygılandırmamak adına bundan sonraki süreçte sıklıkla açıklama yapamayacaklarını söyledi.

“Gülmen 33 kiloya düştü”

Gülmen’in 33.8 kiloya düştüğünü kaydeden Karahancı sağlık durumuna ilişkin şu bilgileri verdi:

“Sıvı alımını da engelleyen dil köküne kadar ilerleyen ağız içi yaraları var. Yaklaşık bir haftadır sıvı alımında ciddi azalma, midede yanma ve ağrı var. Derin duyu bozukluğu ve her iki bacağında da artan ödem bulunuyor.”

Karahancı, yalnız başına hareket ettiği sırada düşmesi sonucu kalça bölgesinde kırıktan şüphelendiklerini, şimdilik kırık hattı saptanmadığını ancak mineral eksikliğine bağlı olarak kendiliğinden kırıkların her an oluşabileceğini belirtti.

“Semih’in bacağında his kaybı ve kemiklerinde ağrı arttı”

Semih Özakça’nın ise 45.3 kiloya düştüğünü belirten Karahancı; ayaklarında ve bacağında his kaygı, kemiklerinde yaygın ağrı, günlerce süren baş ağrısı ve gittikçe artan denge kaybı yaşadığını söyledi.

Karahancı ayrıca Özakça’nın ani tansiyon değişikliği, terleme ve çarpıntı şikayetlerinde de artış olduğunu sözlerine ekledi.

“Esra Özakça’da konuşma bozukluğu gözlemlendi”

Açlık grevinin 241. gününde olan Esra Özakça’nın 37.7 kiloya düştüğünü, açlık grevinin başından beri ishal ve eloktrolit bozukluğunun sürdüğünü söyleyen Karahancı, his kaybı, kol ve bacaklarında yoğun ağrılarının devam ettiğini, son dönemde ise konuşma bozukluğunun gözlemlendiğini belirtti.

“Güvel’in sinir sisteminde kalıcı hasar oluştu”

Açlık grevine İstanbul’da başlayan ve Ankara’da devam etme kararı alan açlık grevinin 202. gününde olan Mehmet Güvel’in ise 52 kiloya düştüğünü ifade eden Karahancı, sinir sisteminde de kalıcı hasar oluştuğunu bildirdi.

Karahancı, Güvel’in ciddi denge sorunları yaşadığını ve refakatçisiz harekete edemediğini söyledi.

Güvel’in ayaklarındaki ağrılar nedeniyle uykuya dalamadığını belirten Karahancı, geçtiğimiz haftasonu düşme sonucu yüz kemiklerinde iki bölgede de kırıklar gözlemlendiğini de sözlerine ekledi.




Önceki Haber
HRW raporu: Türkiye'de yargı baskı altında; medya, aktivistler ve muhalefet hedefte
Sonraki Haber
AKP kurucularından Şener: Bir arada görünen Rusya, İran ve Türkiye içten içe ayrışıyor