Ana SayfaToplumsal CinsiyetÖğretmen 3 öğrenciyi taciz etti, müdür örtbas etti, ailelerden 2’si şikayetten vazgeçirildi

Öğretmen 3 öğrenciyi taciz etti, müdür örtbas etti, ailelerden 2’si şikayetten vazgeçirildi

HABER MERKEZİ – Adana’nın Seyhan ilçesinde bir öğretmen 3 öğrenciyi telefonla taciz etti, okul müdürü olayı kapattı, şikayetçi olan velilerden 2’si şikayetinden vazgeçirildi. İstismarın takipçisi olan Eğitim Sen okul müdürünün daha önce de kız çocuklarını hedef gösterdiğini açıkladı.

Adana’nın Seyhan ilçesinde Anafartalar Anadolu Lisesi’nde görevli Coğrafya öğretmeni U.K.’nin 3 kız çocuğu öğrenciyi 1 ay önce telefonla arayarak taciz ettiği ortaya çıktı.

MA’dan Hamdullah Kesen’e göre öğrenciler, tacizci öğretmen U.K. hakkında okul idaresine dilekçe verdi ancak okul müdürü S.K. herhangi bir işlem yapmadan şikayeti örtbas etti.

Ailelerin ihbarı üzerine savcılık tarafından soruşturma başlatıldı. Şikayetçi olan 3 aileden 2’si ise şikayetinden vazgeçirildi.

Müdür daha önce de kız çocuklarını hedef göstermiş

Öğrenci velilerinin Eğitim Sen Adana Şubesi’ne başvurduğunu söyleyen Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Ahmet Karagöz, müdürün öğretmen U.K.’den yana olarak gerçek niyetini beyan ettiğini ifade etti.

Karagöz, okul müdürünün daha önce görev yaptığı Farabi Anadolu Lisesi’nde okul bahçesinde erkek arkadaşıyla merhabalaşan öğrencilerin velilerini okula çağırdığını ve “Kızınızı uygunsuz yakaladık” gibi söylemlerle öğrencileri velilere şikayet ettiğini söyledi.

Eğitim Sen olarak bu ve benzeri olayların takipçisi olacaklarını belirten Karagöz, “Bu konu ile ilgili sorumluluklarını yerine getirmeyenleri teşhir etmeye devam edeceğiz” dedi.

‘Şikayetini çekmeyen öğrenciye baskı yapılıyor’

Öğrencilere belli aralıklarla mesaj gönderilerek taciz edildiğini ifade eden Eğitim Sen Şubesi Mali Sekreteri Seher Kılıç ise şikayetini çekmeyen öğrenciye baskı yapıldığını ve ailelerin tedirgin olduğunu dile getirdi.

Kılıç, “Okul idaresinin çözümü kız öğrencilerin sınıfını değiştirilerek bulmaya çalıştığı iddia ediliyor” diye de ekledi.

Müdür: Yalan, böyle bir şey yok

MA’nın telefonla ulaştığı okul müdürü S.K.’nin ise  “Telefonda kullanılan bir kelimeden kaynaklı böyle bir iddia var. Ama yalan, böyle bir şey yok” diyerek konuyu kapattığı aktarıldı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İnsan ve hayvan: Balina, dalgıcı köpek balığından koruyarak kurtardı
Sonraki Haber
Nirvana'nın 80'li yıllardan kalma demoları paylaşıldı