Ana SayfaGüncel‘OHAL Komisyonu kararları niye gizliyor?’

‘OHAL Komisyonu kararları niye gizliyor?’

HABER MERKEZİ – OHAL Komisyonu’na yaptıkları ziyarette ısrarla sormalarına rağmen kaç dosya hakkında karar verildiğinin belirtilmediğini kaydeden HDP’li Ayşe Acar Başaran, “Komisyon aldığı kararları gizliyor. Niye gizliyor? Amacı ne? Anlam veremedik” dedi.

Olağanüstü Hal (OHAL) İşlemleri İnceleme Komisyonu yetkililerinin, önceki gün kendilerini ziyaret eden TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyelerine, hızlanıp çok daha seri kararlar alınacağı bilgisini verdiği belirtildi.

Ancak iki saat süren görüşme sonrası izlenimlerini aktaran Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, OHAL Komisyonu’nun 104 bin 398 başvuruyu 200 personelle iki yıl içerisinde karara bağlayabileceği öngörüsünü eleştirdi.

MA’nın haberine göre 2 yıl içerisinde bu kadar dosyanın incelenmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Başaran, “Çok fazla dosya var. Tek tek ele alınıp incelenmesi gereken dosyalar bunlar” dedi.

Toplumun adalet beklediğini kaydeden Başaran, Komisyo’nun “Alt yapıyı oluşturduk, belge, bilgiyi topladık kararlar daha hızlı çıkacak. Haftada bin dosyayı sonuçlandıracağız” sözlerinin gerçekle ilgisinin olmadığını da söyledi.

Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’nda yer alan HDP’li Başaran, kaç dosya hakkında karar verildiğinin belirtilmediğini de söyleyerek, “Bugüne kadar vermiş oldukları bir kararın örneği yok. Komisyon aldığı kararları gizliyor. Niye gizliyor? Amacı ne? Anlam veremedik” tepkisini gösterdi.

‘Gülmen ve Özakça’nın dosyaları hala incelemede’

Öte yandan Başaran, açlık grevi eylemlerinde 310’uncu güne giren Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın durumunu da komisyona sorduklarını ancak dosyalarının hala incelemede olduğu yanıtını aldıklarını dile getirdi.

Bu konuda kendilerine net bir şey söylenmediğini aktaran Başaran, “Kısa sürede bir karar çıkar mı çıkmaz mı bilemiyorum” dedi.


Gülmen ve Özakça 310 gündür açlık grevinde: ‘Açlığımıza alışmayın, bekleyecek zamanımız yok’




Önceki Haber
'Kararı bizzat ben aldım' diyen Demirtaş: Kimsenin beni tasfiye ettiği yok
Sonraki Haber
Gazeteci Yüksel Azak gözaltına alındı