Ana SayfaGüncel‘Ortak aday’ trafiği: Saadet Partisi’nden CHP’ye iade-i ziyaret

‘Ortak aday’ trafiği: Saadet Partisi’nden CHP’ye iade-i ziyaret

HABER MERKEZİ – Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. İki liderin 2019’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki ortak aday konusunu ele aldıkları ifade edildi.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 16 Nisan’da gerçekleşen ‘Başkanlık’ referandumu öncesinde kendisini ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ziyarette bulundu.

CHP Genel Merkezi’ne gelen Karamollaoğlu’nu CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan karşıladı.

İade-i ziyaret amacıyla gerçekleşen buluşmada, 2019’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin de ele alındığı ve ortak aday konularının tartışıldığı belirtildi.

Kılıçdaroğlu ve Karamollaoğlu yaklaşık 1 saat süren görüşme sonrası açıklama yaptı.

‘Ziyaretleri demokrasimizin kalitesi açısından değerli görüyoruz’

Karamollaoğlu, dün düzenledikleri basın toplantısında hazırlamış oldukları uyum yasaları tekliflerini kamuoyu ile paylaştıklarını anımsatarak, “Bugünde Cumhuriyet Halk Partisi’ne takdim etmek için buraya geldik. Bu bizim için bir görev. Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu, daha önce bizi ziyaret etmişti. Bu da iadeyi ziyaret oldu. Kısa da olsa hazırlamış olduğumuz uyum yasaları hakkında bilgi verdik. Bize göstermiş olduğu misafirperverlikten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Ardından konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu ise, “Sayın Genel Başkan ve arkadaşları uyum yasaları hakkında düşüncelerini, yaptıkları çalışmaları bize verdiler. Türkiye’nin sorunlarını görüşme imkanımız oldu. Bu tür ziyaretler demokrasimizin kalitesi açısından, karşılıklı aktarılması açısından değerli görüyoruz. Biz aktarmış oldukları bilgileri büyük bir dikkatle inceleyip, kendilerine aktaracağız” diye konuştu.

Karamollaoğlu’ndan Gül yanıtı

SP Genel Başkanı Karamollaoğlu, ‘Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Saadet Partisi ve hayır bloğunun adayı Abdullah Gül olur mu?’ sorusuna, “Biz partiler arası değil sandıkta ittifaktan yanayız. Önce kendi içimizdeki adaylara bakacağız, ardından en güçlü adayı kamuoyu önüne koyacağız” yanıtını vermişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Demirtaş: HDP eş genel başkanlığına aday olmayacağım
Sonraki Haber
Müslüm Gürses’in hayat hikayesini anlatan filmden ilk fragman