Ana SayfaDünyaÖzdemir’den Çavuşoğlu’nun Almanya mesajına yanıt: Sadede gelmeli

Özdemir’den Çavuşoğlu’nun Almanya mesajına yanıt: Sadede gelmeli

HABER MERKEZİ – Yeşiller Partisi Eş Başkanı Özdemir, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun Almanya ile ilişkilere dair olumlu mesajlarının Türkiye’nin içinde bulunduğu kötü ekonomik durumdan ve siyasi olarak yalnızlaşmasından kaynaklandığını savundu.

Türkiye ile Almanya’nın ilişkileri normalleştirmeye hazır olduğunu savunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya vatandaşı turistlere “Türkiye’ye gelin” çağrısında bulunmuş ve Avrupa Birliği (AB) ile ilişkiler konusunda Türkiye’nin tam üyelik hedefinin sürdüğünü belirtmişti.

Çavuşoğlu’nun bu sözlerini Almanya’dan değerlendiren isim ise Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir oldu.

Özdemir, Dışişleri Bakanı’nın Almanya ile ilişkilere dair olumlu mesajlarının Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik durumdan kaynaklandığını savundu.

DW Türkçe’nin haberine göre Özdemir, şu şekilde konuştu:

Türk Dışişleri Bakanı Türk yargısının bağımsız olduğu yönündeki lafları bir kenara bırakıp, sadede gelmeli: Türk devletinin ekonomik durumu kötü ve siyasi ve ekonomik açıdan yalnızlaşan ülkeyi gelecek cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlayabilmek için ülkenin acilen Alman turistlere, Alman yatırımcılara ihtiyacı var.

Yeşiller Partisi Eş Başkanı son olarak Türkiye’de siyaset ve sivil toplum temsilcileri cezaevinde bulunduğu sürece, Türkiye’nin “Avrupa Birliği ve Almanya ilişkilerinin normalleşmesinin de mümkün olmadığını” ifade etti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ankara'da kahvehaneye silahlı saldırı: Bir kişi hayatını kaybetti
Sonraki Haber
Türkiye'den İran açıklaması