Ana SayfaÇeviri‘Özgür bir ülkede görüşmek dileğiyle’: Mehmet Aksoy’un ailesine yazdığı son mektup

‘Özgür bir ülkede görüşmek dileğiyle’: Mehmet Aksoy’un ailesine yazdığı son mektup

HABER MERKEZİ – Belgesel yönetmeni Mehmet Aksoy, Demokratik Suriye Güçleri’nin Rakka’yı IŞİD’den kurtarmak için başlattığı operasyonu görüntülemek için bulunduğu kentte yaşamını yitirmişti. ROAR dergisi ise Mehmet Aksoy’un ailesine yazdığı son mektuptan bir bölüm paylaştı.

“Size bu mektubu Güney Kürdistan’dan yazıyorum. Bu mektubu okuduğunuzda Batı Kürdistan’a, Rojava’ya geçmiş olacağım. Daha önceden haber vermediğim için bana kızgınlık duymayın; siz endişelenin istemedim.

Aslında, size bu mektubu yıllar önce yazmam gerekirdi. Bu mektubu yıllarca kafamda defalarca yazdım, tekrar tekrar yazdım, ancak sizi üzmek istemedim. Reddettiğim bir sistemin içinde yaşamak ve mutsuz olmak pahasına bu hayatı yaşamaya çalıştım, ancak başarılı olamadım. Zaman şimdi ilerlemekte. Şimdi daha cesur ve kararlı adımlar atmanının zamanı ve ben bu adımları atmaya çalışıyorum.

Bu bağlamda, bu adımları atıyorum ve bu mektubu kendi kalemimle değil, Deniz’in, Mahir’in, İbrahim’in, Mazlum’un, Berîtan’ın, Fîraz’ın, liderlerin ve onlardan kazandığım cesaret ve inancın kalemiyle yazıyorum. Bunu anlamanızı istiyorum.

Yurduma dönmenin her şeyden önce kadınların özgürlüğü için olduğunu biliyor musunuz? Ben buraya, direnen, savaşan ve kendi elleriyle yeni ve özgür bir yaşam kurmak isteyen kadınlara destek olmak, onlarla yaşamak ve onlarla beraber ortak mücadelede olmak için geldim.

Son olarak şunu söyleyebilirim: Şu andan itibaren gelecekteki hayatımı kendi ülkemde, kendi halkımla yakın bir şekilde yaşamak istiyorum. Beni bu kararı almaya iten; beni ben yapan sonsuz sayıda emek, olay, sevgi, acı, mutluluk, düşünce, kişi ve umut oldu. Başka türlü gerçekleşmezdi. Hiçbir zaman para, güç, iktidar, bireysel ve materyal şeyler için yaşamadım. Çocukluğumdan beri sevgiyi, arkadaşlığı ve paylaşımı aradım, yarattım ve artırmaya çabaladım. Ve şanslıyım ki çok güzel arkadaşlarım oldu. Onlara buradan selamlarımı ve sevgimi yolluyorum. Her biri benim için paha biçilmez. Ancak en güzel arkadaşlıklarımı bu harekette, bu partide buldum. Ben, her şeyden öte bu dostluk için buradayım. Ve tabii, buna bağlı olarak, bu dostluğumuzu yaratan tüm şehitlerimiz ve liderimiz için.

Mutluluğun en anlamlı ve değerli halini bana sunan; bu harekete ve halka hizmet etmek. Umarım buna uygun yaşayabilirim. Benim için endişelenmeyin.

Özgür bir ülkede özgür bir liderle tekrar görüşmek dileğiyle…

Sizi sonsuza dek seven oğlunuz, ağabeyiniz,

Mehmet”


Mehmet Aksoy anısına: ‘Ölümün ortasında yaşama çok yakınım’


Çeviri: Tolga Er


Kaynak: ROAR


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP Milletvekili Altan Tan’a 15 yıl hapis istemi
Sonraki Haber
Bir erkek boşanma sürecinde olduğu 7 aylık hamile eşini şiddete maruz bıraktı