Ana SayfaGüncel“PFDK’nin kararı beni sevindirdi” diyen Deniz Naki: Yaptıklarımdan pişman değilim

“PFDK’nin kararı beni sevindirdi” diyen Deniz Naki: Yaptıklarımdan pişman değilim

HABER MERKEZİ – Türkiye’ye dönmeyeceğini açıkladıktan sonra PFDK’ye sevk edilen ve TFF tarafından ‘ayrımcılık ve ideolojik propaganda’ yaptığı iddiasıyla futboldan ömür boyu men edilen Deniz Naki, “Böylesi kirletilmiş bir futbol sisteminde esasında ben olmak istemem. Bu karar bu yönüyle beni sevindirmiştir. Yaptıklarımdan pişman değilim, aklım yapamadıklarımda” dedi.

Amedspor futbolcusu Deniz Naki, Almanya’dan  hedef gösterildiğini belirttiği Türkiye’ye dönmeme kararı aldığını açıklamıştı.

Bu açıklamanın hemen ardından Naki, ‘ayrımcılık ve ideolojik propaganda’ yaptığı iddiasıyla TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edilmişti.

Federasyon ise Naki’nin ömür boyu futboldan men edilmesi kararı almıştı.

Naki, TFF’nin kararına ilişkin Twitter hesabından bir açıklama paylaştı.

“Sevgili Amedspor taraftarları ve kıymetli halkımız, 2.5 sezondur gönül verdiğim takımım Amedspor’da heyecanla futbol oynamaktaydım. Bu süre zarfında hayatım boyunca unutamayacağım güzel anılarım oldu” diyen Naki, değerlerinden vazgeçmediği için hedef haline getirildiğini söyledi.

‘Duyarsız kalmadığım, barış istediğim için hedef gösterildim’

Hedef gösterilmesinin ardından Almanya’da uğradığı silahlı saldırıyı hatırlatan Naki sözlerini şöyle sürdürdü:

Yanı başımda insanlar ölürken ben sessiz kalamazdım, kalmadım. Barış isteyen bir insan olarak Afrin’de yaşanan savaşa duyarsız kalamazdım. Çünkü insanlar ölüyor. Bu ölümlerin, savaşın durması ve halk duyarlılığı için bir çağrı yaptım. Dünyanın neresinde olursa olsun zulme ve haksızlığa karşı tepki gösterdim ve göstereceğim. Bu benim insani ve hukuki hakkımdır. Lakin Türkiye’nin yandaş basını bunu yine farklı yerlere çekti ve medyada linç kampanyası ile beni hedef haline getirdi.

‘TFF’nin kararı siyasi’

TFF’nin kararının siyasi olduğunu belirten Naki, “Böylesi kirletilmiş bir futbol sisteminde esasında ben olmak istemem. Bu karar bu yönüyle beni sevindirmiştir. Yaptıklarımdan pişman değilim, aklım yapamadıklarımda” dedi.

Naki’nin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Siyasi, faşist, kirli ve kanlı elleriniz her şeye bulaştığı gibi futbola da bulaştı. Böylesi kirletilmiş bir futbol sisteminde esasında ben olmak istemem. Bu karar bu yönüyle beni sevindirmiştir.

Bu tür ceza ve yaptırımların beni barış, özgürlük ve yurtsever hırsımdan alıkonamayacağının iyi bilinmesini isterim. Asla yaptıklarımdan pişman değilim, aklım yapamadıklarımda.

Ben yaşamım boyunca dik durdum, haklıyı savundum ve onurlu yaşadım, neticesi ne olursa olsun bu duruşum yaşam felsefem olacaktır ölünceye dek. Bu halk için, barış için, onurlu bir yaşam için, ölümse baş üstüne gelsin.

Öldürmeyen darbe güçlendirir, şiarıyla mutlaka bir gün döneceğim ve dik duruşla halkımızla barış, huzurlu, özgür günler yaşayacağız ve başaracağız. Bu bir veda değil, bir var olma mesajıdır.

 

Previous post
Rusya: Türkiye'nin Afrin'e operasyonunda 10 günde siviller dahil yüzlerce kişi hayatını kaybetti
Next post
Türkiye'nin enerji ithalatı yüzde 35 arttı