Ana SayfaGüncelPolis, Hatun Tuğluk’un cenazesine saldıranlara ‘saldırgan’ denilmesinden ‘rahatsız’

Polis, Hatun Tuğluk’un cenazesine saldıranlara ‘saldırgan’ denilmesinden ‘rahatsız’

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesine yönelik saldırıya ilişkin açılan davada daha önceki ifadesinde olayları ayrıntılı şekilde anlatan polis memuru Cumali Çiğdem, duruşmada verdiği ifadesinde hiçbir şey görmediğini duymadığını ileri sürdü. Gölbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü TEM Büro Amir Vekili İlyas Talu ise cenazeye saldıran şahıslara “saldırgan” denilmesinden rahatsız olduğunu, o şahısların İncek köyünün sakinleri olduğunu söyledi.

Ankara’da hayatını kaybeden HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesine yapılan ırkçı saldırıyla ilgili 19 saldırgan hakkında açılan davanın dördüncü duruşması Gölbaşı 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya 19 tutuksuz sanık, avukatları ve mağdur avukatları katıldı.

Duruşmada daha önce aksini iddia eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu, olaya dair, “İki grup arasında sözlü faşistler, komünistler, Ermeniler kendi topraklarınıza gidin cenazenizi oraya gömün diye bağrışmalar oldu” şeklindeki ifadesiyle yalanlayan polis memuru Cumali Çiğdem dinlendi.

‘Görmedim, duymadım’

Daha önceki ifadesinde olayları ayrıntılı şekilde anlatan Çiğdem, mahkemedeki ifadesinde hiçbir şey görmediğini duymadığını ileri sürdü.

Çiğdem şunları söyledi:

Cenaze gelmeden mezarlıkta görev aldım. Cenaze konvoy eşliğinde geldi. Büyük bir kalabalıkla  geldi. Bu esnada meraklı bir kalabalık mezarlığa girmişse bizim bundan haberimiz yok. Kimse gelip cenazeye ve cenaze yakınlarına karışmadı, hiçbir şey demedi. Sonradan bölge halkından gelip protesto etmişler ben o esnada orda değildim. Kimse cenaze yakınlarına saldırmadı ben öyle bir olay görmedim. Orda çıkan olayları görmedim, ben ayrılana kadar orda bir olay yaşanmadı.

Mağdur avukatlarının sorularına yanıt veren Çiğdem, “Mezarlık duvarının üstüne çıkan da oldu, ama güvenlik güçleri müdahale etti. Ben ağırlıklı olarak anlaşılması güç bağrışmaları duydum” dedi.

Müşteki avukatı Alişan Şahin de tanık polis memuru Çiğdem’in yalan beyanda bulunduğunu belirterek, “Kolluktaki ifadesinde ayrıntılı bir şekilde ifade veren, Cumali Çiğdem, burada ifadelerini yalanlamaktadır. Tanık hakkında yalan beyanda bulunmaktan suç duyurusunda bulunulmasını talep ediyoruz” dedi.

Gölbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü TEM Büro Amir Vekili İlyas Talu ise ifadesinde şunları söyledi:

Mezarlığa saat 15.30 sularında gittim. Daha sonra ilerleyen saatlerde kepçe geldi defin yerini kazdılar ve ayrıldılar. Daha sonra 19:30 sularında cenaze konvoy halinde geldi biz mezarlık içindeydik. Emniyet tedbirlerimizi aldık. Hava karanlıktı kimin söylediğini bilmiyorum ancak; ‘Siz kimsiniz ne yapıyorsunuz niye bu cenazeyi buraya gömüyorsunuz?’ diyenler oldu. Ancak kim olduklarını bilmiyorum. Biz emniyet tedbirimizi dışardan içeri kaydırdık. Dışarda ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları atıldı. Dışarda önce 20-30 kişiydi defin işlemi devam ederken kalabalık 40-50 kişiyi buldu.

‘Saldırgan değil köy sakinleri’

Avukat Maçoğlu, Talu’ya “Polisler yalvarır şekilde, saldırganlara ‘lütfen buradan ayrılın’, ‘lütfen burayı terk edin’ ‘Türk Polisine güvenmiyor musunuz?’ sözleri söylendi mi?” sorusunu yöneltirken Talu, “Türk polisi yalvarmaz ancak ikaz eder bu ithamları kabul etmiyorum” diye cevapladı.

Talu ayrıca cenaze saldıran şahıslara “saldırgan” denilmesinden rahatsız olduğunu, o şahısların İncek köyünün sakinleri olduğunu söyledi.

Mağdur avukatı Kenan Maçoğlu, tanık polis memuru Cumali Çiğdem’in beyanlarındaki çelişkilerden kaynaklı mahkemeye yalan beyanda bulunmasından kaynaklı hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep ettiklerini beyan etti. Mahkeme Maçoğlu’nun bu talebini reddetti.

Duruşma 2 Mart 2018 tarihine ertelendi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Nekro-politika, yerinden edilen kemikler ve direnişe dönüşen yas (II) – Öykü Deniz
Sonraki Haber
Prof. Kaboğlu: Soylu'nun polise talimatı ile son KHK arasında paralellik var