Ana SayfaGüncelPolislere ‘ayak kırma’ talimatı veren Soylu hakkında suç duyurusu

Polislere ‘ayak kırma’ talimatı veren Soylu hakkında suç duyurusu

HABER MERKEZİ – CHP Milletvekili Tur Yıldız Biçer, polislere ‘ayak kırma’ talimatı vererek, “Uyuşturucu satıcısını gören güvenlik görevlisi ne yaparsa yapsın sorumluluk bana ait” diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında suç duyurunda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, “Beni ne kadar kınarlarsa kınasınlar, ne kadar eleştirirlerse eleştirsinler o uyuşturucu satıcısının ayağını kırmaya polis görevlidir” ifadelerini kullanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında suç duyurusunda bulundu.

“Azmettirme”, “Güveni kötüye kullanma”, “Suç işlemeye tahrik”, “Görevi kötüye kullanma”, “Anayasayı ihlal, kamu barışına karşı suçlar” ve “Kamu idaresinin güvenilirliğine ve işleyişine karşı suçlar” kapsamında Bakan Soylu’ya suç duyurusunda bulunduğunu belirten Biçer’in konuya ilişkin açıklaması şöyle:

“Hasan Fehmi Güneş de İçişleri Bakanı’ydı. “Mahkeme kararına gerek yok, kapısını kırın alın o adamı” ifadesini kullanan Efkan Âla da.

“Sen bittin, boynuna ne takacağımızı göreceksin, bacaklarını kırın suçu bana atın” diyen de bu devletin İçişleri Bakanıydı.

“Hangisi devlet adamı Hasan Fehmi Güneş mi Efkan Âla ya da Süleyman Soylu mu? Bunun sonu işkencehaneler, yargısız infazlar, gözaltında kayıplar ve Cumartesi Anneleri’ne yeni annelerin eklenmesidir.

“Soylu, hukuk devletinin içişleri bakanı gibi değil bir suç örgütünün lideri pozisyonunda. Anayasa Madde 137’de ‘Konusu suç teşkil eden emir, hiçbir suretle yerine getirilmez; yerine getiren kimse sorumluluktan kurtulamaz’ der.

“Yine Türk Ceza Kanunu, Madde 214’te de ‘Suç işlemek için alenen tahrikte bulunan kişi, altı aydan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır’ diyor.

“İşte Süleyman Soylu bu iki hukuk ihlaliyle hem anayasaya karşı suç işliyor hem de bulunduğu makamı bir suça azmettirme makamı olarak kullanıyor. Hasan Fehmi Güneş de devlet içindeki çeteleşmeye, suç örgütlerine ve Gladyo’nun o günkü uzantılarına ulaşacak bir çalışma yürütmüştü. Süleyman Soylu dünden bütüne yaptıklarıyla bir hukuk devletinin İçişleri Bakanı gibi değil bir suç örgütünün lideri pozisyonundadır. Selefi Mehmet Ağar Süleyman Soylu’nun Selefi Mehmet Ağar’dır. Ağar Susurluk hükümlüsüdür.

“Ağar ismi bu ülkede yargısız infazlar, işkenceler, faili meçhul cinayetler, polis-mafya-siyasetçi üçgeni yani Susurluk ile anılır. Soylu aynı tarihi tekerrür peşindedir.”

Soylu ne dedi?

Daha önce CHP’li vekillere tehditleriyle gündeme gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu kez de MEB Şura Salonu’nda düzenlenen Genel Güvenlik ve Uyuşturucu ile Mücadele Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, uyuşturucu satıcılarıyla mücadele konusunda polislere ‘ayak kırma’ talimatı verdi ve suçu kendisine atmalarını tavsiye etti.

‘Ayak kırma’ talimatının ardından Soylu, “PKK’li teröristlere ne yapıyorsak uyuşturucu satıcılarına da aynı şekilde davranmak zorundayız” ifadelerini de kullandı.


Soylu’dan polise ‘ayak kırma’ talimatı: Gereğini yapın, sorumluluk bana ait


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Zırhlı polis aracının ezdiği 4 yaşındaki Umut yeniden uyutulup solunum cihazına bağlandı
Sonraki Haber
Zamlar sokak eylemlerine de sıçradı: Yüksel eylemcilerine kesilen cezaya yüzde 15 zam