Ana SayfaGüncelReyhanlı ve Kilis’e roketli saldırılar: 1 kişi yaşamını yitirdi, 37 yaralı

Reyhanlı ve Kilis’e roketli saldırılar: 1 kişi yaşamını yitirdi, 37 yaralı

HABER MERKEZİ – TSK ve ÖSO’nun Afrin’e dönük kara ve havadan saldırısı devam ederken, Hatay’ın sınırdaki Reyhanlı ilçesine ve Kilis’e roketli saldırılar gerçekleşti. Saldırılarda 1 kişi yaşamını yitirdi, 37 kişi yaralandı. Türkiye’deki ajanslar Hatay ve Kilis’e atılan havan mermilerinin Afrin’den YPG tarafından atıldığını iddia ederken, YPG’nin de içinde yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri’nden ise “Saldırılarla hiçbir alakamız yok” açıklaması geldi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Afrin’e operasyonun fiilen başladığını” söylemesinin ardından dün akşam (20 Ocak) saatlerinde kente yönelik hava saldırısı başlatılmıştı.


Afrin’e saldırıda ikinci gün: Ne oldu, kim ne dedi?


TSK ve ÖSO’nun Afrin’e dönük kara ve havadan saldırısı ikinci gününde devam ederken, Hatay’ın sınırdaki Reyhanlı ilçesine ve Kilis’e roketli saldırılar gerçekleşti.

Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki 3 farklı noktaya saat 17.00 sularında roketli saldırı gerçekleştirildi. Roketli saldırıların ardından Reyhanlı’nın Pınarbaşı, Gültepe ve Mustafa Kemal Paşa mahallelerine polis ve ambulans sevk edildi.

Roketin düştüğü mahalle arasında park halindeki araçlarla evlerin zarar gördüğü aktarıldı.

Reyhanlı’ya saat 18.30 sıralarında da 3 roketli saldırı daha gerçekleşti.

Saldırılarda 1 kişi yaşamını yitirdi, 37 kişi yaralandı.

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, roket saldırısında yaşamını yitiren kişinin Suriyeli olduğunu açıkladı.

Akşam saatlerinde de Kilis’teki Ahmet Rasim Caddesi üzerinde bulunan 3 katlı bina roket tarafından vuruldu. Ekrem Çetin Mahallesi’nde bulunan 2 katlı evin çatısını vuran roketin patlamasıyla evde ve çevrede hasar oluştu. Olay yerinde inceleme yapan Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan da ölen ya da yaralanan olmadığını söyledi.

Türkiye’deki ajanslar  Hatay ve Kilis’e atılan havan mermilerinin Afrin’den YPG tarafından atıldığını iddia ederken, YPG’nin de içinde yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri’nden (DSG) ise “Saldırılarla hiçbir alakamız yok” açıklaması geldi. DSG’nin açıklamasında “Sivillere yönelik gerçekleştirilen saldırılarda hiçbir alakamız olmadığını kamuoyuna belirtiyoruz. Efrin sınırı dışında bulunan bölge ve alanlar, hiçbir zaman güçlerimiz tarafından hedef alınmamıştır” ifadeleri yer aldı.