Ana SayfaGüncelRusya: Türkiye’nin Afrin’e operasyonunda 10 günde siviller dahil yüzlerce kişi hayatını kaybetti

Rusya: Türkiye’nin Afrin’e operasyonunda 10 günde siviller dahil yüzlerce kişi hayatını kaybetti

HABER MERKEZİ – Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Türkiye’nin Afrin’e yönelik operasyonu dolayısıyla aralarında sivillerin de olduğu yüzlerce kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti. ‘Kaygılarını’ dile getiren Sözcü Zaharova, “Moskova, Türkiye’nin Afrin’deki harekatı kapsamında tarafları itidale çağırıyor” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Türkiye’nin Afrin’de düzenlediği harekâtın 10 günlük bölümünde aralarında sivillerin de bulunduğu yüzlerce kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Sputnik’in haberine göre haftalık basın toplantısında konuya dair açıklamalarda bulunan Dışişleri Sözcüsü, “Suriye’nin kuzeyindeki durumun ciddi bir kaygı yarattığını” belirterek, şunları söyledi:

“Bölgedeki durumu elbette takip etmeyi sürdürüyoruz. Durum ciddi bir kaygı yaratıyor. Moskova, Türkiye’nin Afrin’deki harekatı kapsamında tarafları itidale çağırıyor.”

Zaharova, Rusya’nın Suriye’nin birliğinin, egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün desteklenmesine yönelik tutumunun devam ettiğini de vurguladı.

Previous post
Mudanya'da sahilde bir kadın cenazesi bulundu
Next post
“PFDK’nin kararı beni sevindirdi” diyen Deniz Naki: Yaptıklarımdan pişman değilim