Ana SayfaGüncel‘Savaşı durdurun’ mektubuna imza atan Lale Mansur: ‘Savaşa hevesli olan kendi çocuğunu göndersin’

‘Savaşı durdurun’ mektubuna imza atan Lale Mansur: ‘Savaşa hevesli olan kendi çocuğunu göndersin’

HABER MERKEZİ – Türkiye’nin Afrin’e yönelik saldırısına karşı milletvekillerine mektup yazarak ‘savaşı durdurun’ diyen 170’i aşkın kişiden biri olan oyuncu Lale Mansur, “Savaşa çok hevesli olan varsa önce kendi çocuğunu göndersin” dedi. Hayatı boyunca savaşa karşı olduğu belirten Deniz Türkali de “Gencecik insanlar ölüyor, kim öldürmeyi bu kadar isteyebilir?” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin ‘Zeytin Dalı Harekatı’ adı ile 20 Ocak’ta Afrin’e başlattığı saldırılar bugün altıncı gününde sürerken, çeşitli kesimlerden saldırılara yönelik tepkiler de gelmeye devam ediyor.

Aralarında eski bakan, oyuncu, yazar, yönetmen ve gazetecinin de bulunduğu 170’i aşkın isim Afrin’e yönelik saldırıların durdurulmasını talep eden ortak bir mektubun altına imza atarak başta AKP’li milletvekilleri olmak üzere Meclis’teki tüm vekillere göndermişti.

“Kim ölmeyi bu kadar isteyebilir, bu nasıl vicdansızlık?”

JinNews’te yer alan habere göre mektubu imzalayan isimlerden oyuncu Deniz Türkali, her daim barıştan yana olduğunu belirtti. Türkali mektubu imzalama gerekçesini şöyle anlattı:

Savaşı sevmediğim ve vicdanlı bir insan olduğum için imzaladım elbette. Savaştan taraf değilim ve savaşın kendisinden nefret ediyorum. Sadece savaşsız bir dünya hayali ile yaşadım hep.

Türkali, savaşı istemeyenlerin savaşı isteyenler tarafından hedef haline getirildiğine dikkat çekti ve herkesi barıştan yana olmaya davet ederek şunları söyledi:

Elbette ki barışı herkesin istemesini, savaşa herkesin karşı durmasını isterim. Gencecik insanlar ölüyor, durmadan ölüm haberleri geliyor yani kim ölmeyi ve öldürmeyi bu kadar isteyebilir, bu nasıl bir vicdansızlık?

”Savaşa hevesli olan kendi çocuğunu göndersin”

Mektuba imza atan isimlerden biri olan oyuncu Lale Mansur da mektupta yazan talebin arkasında olduklarını belirterek “Barıştan yanayız, savaşı istemiyoruz” dedi.

Savaşın bugüne kadar sadece ‘acı’ getirdiğini ifade eden Mansur, “Kendimi bildim bileli barıştan yanayım ve olmaya devam edeceğim. Savaşa çok hevesli olan varsa önce kendi çocuğunu göndersin” diye konuştu