Ana SayfaGüncelSebahat Tuncel’e 2 yıl 3 ay hapis cezası

Sebahat Tuncel’e 2 yıl 3 ay hapis cezası

HABER MERKEZİ – DBP’nin tutuklu eş genel başkanı Sebahat Tuncel’e, 2012’de Kocaeli Newroz kutlamasına katıldığı gerekçesiyle 2 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) tutuklu eş genel başkanı Sebahat Tuncel’in 20 Mart 2012’de Kocaeli’de düzenlenen Newroz yürüyüşü ve basın açıklamasına katıldığı gerekçesiyle yargılandığı davanın duruşması Kocaeli 4. Asliye Ceza Mahkemesi‘nde görüldü.

Tuncel’in 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefetten yargılandığı davanın karar duruşmasında Tuncel’in avukatı Nuri Tan, toplantı ve gösteri yürüyüşünün anayasal bir hak olduğunu hatırlattı.

Evrensel’den Cansu Pişkin’in haberine göre Tan, “Müvekkilim gösteriye katılımcı konumdadır. Düzenleyen veya yöneten değildir. Şiddeti çağrıştırmayan ve yasa dışı slogan atılmayan bu eylemde suçun unsurları oluşmamıştır” diyerek beraat talep etti.

Mahkeme ise bu talebi reddederek Tuncel’e 2 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Mahkeme kararına gerekçe olarak, “Suçun işleniş biçimi ve sanığın suç kastının yoğun” oluşunu sundu.

Dava açıldığında Tuncel BDP Milletvekili’ydi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Kocaeli İl Başkanlığı tarafından 20 Mart 2012’de Kocaeli’de düzenlenen Newroz yürüyüşü ve basın açıklamasına katılan Tuncel o dönem BDP Milletvekili idi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Murat Saat’in tutuklu arkadaşlarından suç duyurusu: Hayati bir ihmal var, sorumlular cezalandırılsın
Sonraki Haber
‘Ölüm beraberinde yaşamı getirir’: Endonezya’da yanardağların çevresindeki yaşamın portresi