Ana SayfaCezaevleriSilivri Cezaevi’nde ‘tek tip’ uygulaması başlatıldı, ‘kabul etmeyenler darp edildi’

Silivri Cezaevi’nde ‘tek tip’ uygulaması başlatıldı, ‘kabul etmeyenler darp edildi’

HABER MERKEZİ – KHK ile getirilen ‘tek tip kıyafet’ uygulaması Silivri Cezaevi’nde başlatıldığı bildirildi. Uygulamayı kabul etmeyen 2 mahkumun gardiyanlar tarafından saldırıya uğradığı belirtildi.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile getirilen ‘tek tip kıyafet’ uygulaması getirilmiş ve tepkilere yol açmıştı.

Halkın Hukuk Bürosu (HHB) Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile uygulamanın Silivri Cezaevi’nde hayata geçirilmeye çalışıldığını duyurdu.

Açıklamada Silivri’de tutuklu bulunan İlker Altundal ve Gökhan Keskin’e duruşmaya götürüleceği sırada ‘tek tip kıyafet’ giymeleri söylendiği belirtildi.

HHB’nin aktardığı bilgiye göre Altundal ve Keskin buna karşı çıktı, bunun üzerine mahkumlar gardiyanlar tarafından saldırıya uğradı.

ÇHD saldırıyı doğruladı

İleri Haber’den Meryem Yıldırım’a bilgi veren Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şube Başkanı Gökmen Yeşil de olayı doğruladı.

Yeşil saldırıya uğrayan mahkumlarla henüz görüşemediklerini, çabalarının sürdüğünü aktardı.

Eylem çağrısı

Saldırıya ilişkin açıklama yapan Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi de bu akşam (17 Ocak) saat 19:00’da Kadıköy Khalkedon meydanına eylem çağrısında bulundu.

İnisiyatif tarafından yapılan açıklama şöyle:

Tek tip elbise saldırısı Silivri 9 Nolu hapishanesinde başladı. İnfaz hakimliğindeki duruşmaya gitmesi gereken iki tutsağa tek tip elbise giymesi dayatılmış. Tutsakların giymeyeceklerini açıklamaları üzerine de tutsaklara saldırarak darp etmişlerdir.

Tutsaklar tek tip elbiseleri ne duruşmalara giderken ne de başka zaman giymeyeceklerini beyan ettiler. Bizde tutsak yakınları, aileleri, yoldaşları ve dostları olarak tutsaklara dayatılan bu saldırıları boşa çıkarma kararlılığıyla onların yanlarında olacağımızı ve tek tipe geçit vermeyeceğimizi açıkladık.

Bugün bu saldırıyla yeni dönemin başlangıcı oldu. Önümüzde uzun bir döneme yayılacak olan bu saldırılara karşı bugün ilk uygulandığı gün bir tepki vermek ve onların yanında olduğumuzu eylemimizle göstermenin zamanıdır.

Bu nedenle başta tüm tutsak yakınları ve aileleri olmak üzere herkesi bu akşam saat: 19’de Kadıköy’de yapacağımız eyleme çağırıyoruz.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
CHP'li Kaftancıoğlu: Demirtaş’la fotoğrafımdan rahatsızlık duymuyorum, ona selam söylüyorum
Sonraki Haber
Askeri eğitim uçağı düştü: 3 kişi yaşamını yitirdi