Ana SayfaKadınSistematik şiddete karşı özsavunma uygulayan Öztürk’e yine tahliye yok

Sistematik şiddete karşı özsavunma uygulayan Öztürk’e yine tahliye yok

HABER MERKEZİ – Kendisine sistematik şiddete maruz bırakan ve öldürmeye çalışan eski eşi Kazım Aydemir’i özsavunmada bulunarak öldüren Namme Öztürk’ün yargılandığı davadan yine tahliye çıkmadı.

Kendisine sistematik şiddet uygulayan ve son olarak silahla öldürme girişiminde bulunan eski eşi Kazım Aydemir’i özsavunma uygulayarak öldüren Namme Öztürk’ün tutuklu yargılandığı davanın 5’inci duruşması Kartal’daki İstanbul Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya tutuklu yargılanan Namme Öztürk ve avukatlarıyla Kazım Aydemir’in babası Cemalettin Aydemir katıldı.

Öztürk’ün avukatı Diren Cevahir Şen, Yasemin Çakal’ın yargılandığı ve beraat ettiği davayı örnek göstererek Öztürk’ün de bu kapsamda değerlendirilmesini talep etti.

Şen, Öztürk’ün sistematik olarak şiddete maruz bırakıldığının tespiti için İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Kurumu’ndan ayrıntılı bir rapor alınmasını istedi.

Mahkemeden tahliye talebine ret

Avukat Şen ayrıca Öztürk’ün tutukluluk süresi ve bakıma muhtaç çocuklarının da göz önünde bulundurularak tahliye edilmesini istedi.

Şen’in ardından konuşan Namme Öztürk de “Artık tahliyemi istiyorum. Çocuklarımın bana ihtiyacı var” dedi.

Mahkeme heyeti ise tahliye talebini reddetti.

Şiddetin tespiti için ayrıntılı bir adli tıp raporu hazırlanması yönündeki talebi kabul eden mahkeme davayı 27 Mart’a erteledi.

Ne olmuştu?

İstanbul Tuzla’da yaşayan Namme Öztürk evliliği boyunca kendisini sistematik şiddete maruz bırakan eşi Kazım Aydemir’den boşanmıştı.

Ancak şiddet bundan sonra da devam etmiş ve son olarak Aydemir, Öztürk’ü silahla öldürmeye teşebbüs etmiş kadın da buna karşılık kendisini korumak için eski eşini öldürmüştü.

Bunun üzerine tutuklanan Öztürk, mahkemede verdiği ifadesinde, boşanmadan önce şiddet gördüğünü, iki defa bunun için polise gittiğini, polislerin ‘bir de eşinle konuşalım’ dediğini, sonrasında ise şiddetin daha da arttığını aktarmıştı.

Öztürk ifadesinde, Aydemir tarafından sistematik şiddetin yanı sıra cinsel saldırıya da maruz kaldığını belirterek, “Eşim hamile olmama rağmen bana fiziksel şiddet uyguluyordu” demişti.