Ana SayfaDünyaSOHR: Türkiye ‘napalm bombası’ kullanmakla suçlanıyor; SANA: Şu ana dek 86 sivil yaşamını yitirdi

SOHR: Türkiye ‘napalm bombası’ kullanmakla suçlanıyor; SANA: Şu ana dek 86 sivil yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Türkiye’nin Afrin’e yönelik başlattığı ‘Zeytin Dalı Harekatı’nda uluslararası anlaşmalara göre yasak sayılan ‘napalm bombası’nın kullandığına dair suçlamalar olduğunu açıkladı. Suriye devlet haber ajansı SANA ise şu ana dek Afrin’de 86 sivilin yaşamını yitirdiğini, 198 sivilin de yaralandığını aktardı.

Türkiye’nin Afrin’e yönelik 20 Ocak’ta başlattığı operasyonun 9’uncu gününde, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve bağlı birlikler ile YPG öncülüğündeki Demokratik Suriye Güçleri (DSG) arasında çatışmalar devam ediyor.

Çatışmaların yanısıra TSK’ye ait savaş uçakları dün geceden bu yana hava saldırıları da sürüyor.

Suriye’de muhaliflere yakınlığıyla bilinen Britanya merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), bugün yaptığı açıklamada, Türkiye’nin hava saldırılarında uluslararası anlaşmalara göre yasak sayılan ‘napalm bombası’nın kullandığına ilişkin suçlamalara yer verdi.

Demokratik Suriye Meclisi Eş Başkanı İlham Ehmed de bugün sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Türkiye’yi ‘napalm bombası’ kullanmakla suçladı.

Ayrıca Artı Gerçek’ten Gamze Kafar’a konuşan Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu Kurucu Meclisi Eş Başkanı Hediye Yusuf ise ellerinde Türkiye’nin Afrin’de yasaklanmış silahlar kullandığına dair delillerin olduğunu söyledi:

“Yaşanan ölümlerde kimyasal silah kullanıldığına dair deliller var. Türkiye yasaklı silahları Afrin direnişini kıramadığı için kullanıyor. Türkiye’ye karşı uluslararası güçlere çağrımız, tutumları netleştirmeleridir. Biz bugüne kadar Türkiye’ye karşı hiçbir saldırıda bulunmadık. Ancak Türkiye uluslararası bütün kanunları çiğneyerek, sivillerin ölümüne sebep olan sınır ihlalinde bulundu. Bunu bütün dünyanın gözü önünde, Rusya’nın da işbirliğiyle yaptı.”

SANA: Şu ana dek 86 sivil yaşamını yitirdi

Suriye devlet haber ajansı SANA, Türkiye’nin Afrin’e yönelik ‘Zeytin Dalı’ adı verilen operasyonunun başlamasından beri Afrin’de 86 sivilin yaşamını yitirdiğini, 198 sivilin de yaralandığını yazdı. Habere göre hayatını kaybeden sivillerin arasında kadın, çocuk ve yaşlılar da yer alıyor.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Suriye Temsilcisi Fran Equiza da dün yaptığı açıklamda Türkiye’nin bombardımanı dolayısıyla Afrin’de en az 11 çocuğun yaşamını yitirdiği bilgisini aldıklarını söylemişti.

Previous post
Rusya’da seçimler öncesi muhalif lider Navalni’den protesto çağrısı: Daha kaç yıl bu hırsızlarla yaşamak istiyorsunuz?
Next post
İçişleri Bakanlığı’ndan 'barış çağrısı' yapan TTB hakkında suç duyurusu