Ana SayfaGüncelSuriye: Türkiye Afrin’e saldırırsa uçaklarını düşürmeye hazırız

Suriye: Türkiye Afrin’e saldırırsa uçaklarını düşürmeye hazırız

HABER MERKEZİ – Suriye Dışişleri Bakanı Yardımcısı, Türkiye’nin Afrin’de saldırıya geçmesi durumunda, ülkenin hava savunma sistemlerinin Türk uçaklarını düşürmeye hazır olduğunu söyledi.

Türkiye’nin olası Afrin operasyonuna Suriye’den sert tepki geldi.

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdat tarafından yapılan açıklamanın, Türkiye’nin Afrin’e olası saldırısı konusunda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun “Hava sahasını kullanmak için Rusya ve İran ile temas halindeyiz” sözlerinin akabinde gelmesi dikkat çekti.

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı, Türkiye’nin Afrin’e karşı herhangi bir saldırısının ‘saldırganlık’ olarak değerlendirileceğini belirterek, şunları söyledi:

“Eğer Türk uçakları bir saldırı başlatırsa, Suriye’nin hava savunma sistemlerinin herhangi bir Türk hava hedefini yok etmeye hazır olduğu.”

Suriye’nin Lazkiye kentinde Rusya’nın konuşlandırdığı S-400 füze bataryaları, ülkedeki hava savunma sisteminin temelini oluşturuyor.

Ne oluyor?

Rusya, Türkiye’nin olası Afrin operasyonuna hala yeşil ışık yakmazken, hükümete yakın kalemlerden Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, olası operasyonda Suriye hava sahasının açılıp açılmayacağının henüz bilinmediğine dikkat çekmişti.

Selvi, Afrin’de Hava Kuvvetleri’nin kullanılması için Rusya ile müzakerelerin sürdüğünü bildirmişti.

Bugün ise Rusya’nın Afrin’de olası bir operasyona karşı çıkmaması gerektiğini belirten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afrin konusunda ‘adım atacaklarını’ ifade ederek, “Hava sahasını kullanmak için Rusya ve İran’la temas halindeyiz” demişti.

Çavuşoğlu’nun açıklamasının ardından ise Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın, Rusya Genelkurmay Başkanı ile görüşmek üzere Moskova’ya gittiği duyurulmuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Savcı, Hasan Cemal'e 13 yıl ceza istedi
Sonraki Haber
TÜSİAD'ın ismi değişti: 'Adam' gitti 'insan' geldi