Ana SayfaDünyaSuudi kadınlar ilk kez stadyumda maç izledi

Suudi kadınlar ilk kez stadyumda maç izledi

HABER MERKEZİ – Suudi Arabistan’da kadınların katıldığı ilk otomobil fuarının ardından bu kez Suudi kadın ilk kez erkeklerle birlikte stadyumda maç izledi.

Suudi Arabistan tarihinde ilk kez kadın taraftarların stadyumda futbol maçı izlemesine izin verildi.

Kadın izleyicilere açık ilk futbol maçı, Cuma akşamı profesyonel ligdeki Al-Ahli ile Al-Batih takımları arasında oynandı.

Kadın taraftarlar siyah çarşaflarının üzerine sardıkları yeşil-beyaz taraftar atkıları ile stadyumda ilk kez erkeklerle birlikte maç izledi, tezahürat yaptı.

Ancak 62 bin kişilik stadyumda tribünlerin büyük bir kısmı boş kaldı.

“Kadın haklarından daha fazlası”

Kadınlar sevinç ve memnuniyetlerini sosyal medyada da dile getirdi.

Suudi Arabistan’ın Washington Büyükelçiliği’nin Sözcüsü Fatimah Baeshen, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Bunun kadın haklarından daha fazlası” olduğunu söyledi.

Ancak ülkede bu gelişmeden memnun olmayanlar da vardı. Sosyal medyada muhafazakâr kesimlerden birçok kullanıcı “kadınların futbol stadyumuna girmesinin şeytan işi” olduğunu ya da “ülkenin din ve kültürünün elden gittiğini” savundu.

Riyad’da kadınların izlemesine izin verilen ilk karşılaşma 5:0 Al-Ahli lehine sonuçlandı.

İki stadyum daha kadınlara açılıyor

Suudi Arabistan Bilgi Bakanlığı’nın açıklaması uyarınca Suudi kadınlar önümüzdeki günlerde Cidde ve Demmam kentlerinde oynanacak futbol karşılaşmalarını izlemek için de stadyuma girebilecekler.

Suudi Arabistan’da ilk kez Eylül ayında kadınların stadyuma alınmasına izin verilmiş, kadınlar, kuruluşunun 87’nci yılını kutlayan Suudi Arabistan’da akrabalarının eşliğinde kutlama gösterilerini izleyebilmişti.


DW Türkçe’den derlenmiştir.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Mezarlık operasyonları' sürüyor: Bu kez de Varto'daki mezarlık yıkıldı
Sonraki Haber
Karşılaşan ruhlar ve çarpışan bedenler: 'Selvi Boylum, Al Yazmalım'