Ana SayfaGüncelTelefon görüşmesi: Trump’tan Erdoğan’a ‘uyarılar’

Telefon görüşmesi: Trump’tan Erdoğan’a ‘uyarılar’

HABER MERKEZİ – Türkiye’nin ‘Zeytin Dalı’ adı ile 20 Ocak’ta Afrin’e başlattığı askeri operasyonun beşinci günü geride kalırken, AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasında telefon görüşmesi gerçekleşti. Beyaz Saray’dan gelen açıklamaya göre Trump Erdoğan’a, gerilimi tırmandırmama, askeri operasyonları sınırlı tutma ve sivil kayıpları önleme çağrısı yaptı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre görüşmede, Suriye’deki son gelişmeler ve Türkiye’nin Afrin’e yönelik başlattığı ‘Zeytin Dalı Harekatı’nın ele alındığı belirtildi.

Açıklamaya göre, Erdoğan Trump’a ABD’nin YPG’ye silah desteğine son vermesi gerektiğini söyledi.

Trump’tan uyarı

Görüşmenin ardından Beyaz Saray’dan gelen açıklamada ise, Trump’ın Erdoğan’a “Afrin’de tırmanan şiddetten duyduğu kaygısını” ilettiği ve iki ülkenin Suriye’deki ortak çıkarlarını zayıflattığını söylediği belirtildi.

​Yapılan açıklamaya göre Trump Erdoğan’a, gerilimi tırmandırmama, askeri operasyonları sınırlı tutma ve sivil kayıpları önleme çağrısı yaptı.

Öte yandan Trump, Türkiye ile ABD güçleri arasında bir çatışma riskini engellemek için Türkiye’nin ihtiyatlı davranmasını istedi.

Açıklamada, Trump’ın Türkiye tarafından gelen yanlış ve yıkıcı söylemlerden, uzatılan OHAL ile birlikte ABD vatandaşlarının ve bölgedeki çalışanlarının gözaltına alınmasından ötürü duyduğu endişeyi de dile getirdiği belirtildi.