Ana SayfaGüncel‘Türkiye Afrin’e ÖSO’yla girmeye çalışacak’ iddiası

‘Türkiye Afrin’e ÖSO’yla girmeye çalışacak’ iddiası

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gündeme getirilen Afrin’e yönelik operasyon tartışılırken, Türkiye’nin olası operasyonda “Fırat Kalkanı”nda olduğu gibi Suriye’ye ÖSO ile girmeye hazırlandığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gündeme getirilen Afrin’e dönük operasyon tartışılmaya devam ediyor.

Olası operasyonda Türkiye’nin Suriye’ye daha önce düzenlediği ve resmi rakamlara göre 67 TSK mensubunun yaşamını yitirdiği “Fırat Kalkanı” operasyonunda olduğu gibi Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bünyesindeki gruplarla girmeye çalışacağı belirtildi.

Hürriyet’ten Uğur Ergan’ın kulislere dayandırdığı haberine göre sınırı önce ÖSO’ya bağlı gruplar geçecek ardından ise TSK’ye bağlı zırhlı birlikler Suriye’ye girecek.

Erdoğan’ın açıklamalarıyla eş zamanlı olarak Afrin’e top atışları yapılmaya devam ederken, sınır hattına sevkiyat da sürüyor. Silopi’deki 172. Zırhlı Tugay Komutanlığı’ndaki zırhlı askeri araçlardan bir bölümünün TIR’lara yüklenerek Hatay’a gönderildiği gelen bilgiler arasında.


Times: Erdoğan Suriye’de ateşle oynuyor, bir kez daha düşünmeli


Ne oluyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün ve önceki gün verdiği mesajlarda Afrin’e ‘önümüzdeki günlerde’ operasyon yapılacağını söylemiş, Erdoğan’ın açıklamalarıyla eş zamanlı olarak Afrin’e top atışları başlatılmıştı.

Gelişmeler üzerine ABD liderliğindeki IŞİD karşıtı uluslararası koalisyon, aralarında Demokratik Suriye Güçleri’nin de olduğu Suriye’deki müttefikleriyle 30 bin kişilik bir “sınır koruma gücü” kuracağını açıklamıştı. Koalisyonun Halkla İlişkiler Ofisi ise, Sınır Güvenlik Gücü’nün yarısının DSG’lilerden oluşacağını doğrulamıştı.

ABD’nin hamlesine Türkiye’den tepkiler gelmiş, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Türkiye, ulusal çıkarları doğrultusunda güvenliğini sağlamak için gerekli tedbirleri almaya devam edecektir” demişti.

Hamleler karşısında Rusya’nın tutumunu ise Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov şu sözlerle ifade etmişti: “Bu plan, Suriye’nin toprak bütünlüğü bakımından ciddi sorunlar doğuruyor. Afrin’deki durumun yatışmasına yardım etmeyecek. Afrin’deki amacımız tümüyle bir ateşkes sağlanmasıdır.”

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Çeyrek asırdır cezaevindeki Nibel Genç’in ilk romanı: 'Mısır Koçanlarını Kızartan Koku'
Sonraki Haber
Taştekin Afrin'e olası operasyonu değerlendirdi: Ciddi bir hesap hatası yapılıyor