Ana SayfaGüncelTürkiye’de ilk: Lüleburgaz’da iklim değişikliği ile mücadele için elektrikli bisiklet dönemi

Türkiye’de ilk: Lüleburgaz’da iklim değişikliği ile mücadele için elektrikli bisiklet dönemi

HABER MERKEZİ – Lüleburgaz Belediyesi iklim değişikliğine karşı mücadele kapsamında elektrikli bisiklet taksilerle 8 ay boyunca yurttaşlara ücretsiz olarak hizmet verecek.

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinin belediyesi iklim değişikliğe karşı mücadele etmek ve yurttaşlara bisiklet sürme alışkanlığı kazandırmak yeni bir uygulamayı hayat geçirdi.

3 adet elektrikli bisiklet taksi ile 8 ay boyunca yurttaşlara hizmet verilecek. Bu bisikletlerin kullanımında öncelik ise 60 yaş ve üzeri, engelli, hamile ve çocuklu yurttaşlara verilecek.

Türkiye’de ilk kez kullanılacak olan elektrikli bisikletler ile Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen “Bisikletlerimizle İklim Değişikliğine Karşı Mücadele Ediyoruz” projesi kapsamında belirli noktalara ulaşım sağlanacak.

Projenin genel amacı 2017 bisiklet yılı ilan edilen Lüleburgaz’da bisiklet kullanımını artırarak karbon salınımını azaltmak ve iklim değişikliği ile mücadele etmek.

Projenin hedefleri arasında bisiklet kullanmayı bilmeyen kişilere bunu öğreterek bisiklet kullanımını teşvik etmek de bulunuyor.