Ana SayfaGüncelYıldırım’a göre Soylu’nun ‘ayak kırma’ talimatı ‘dikkat çekmek amacıyla kullanılan bir üslup’

Yıldırım’a göre Soylu’nun ‘ayak kırma’ talimatı ‘dikkat çekmek amacıyla kullanılan bir üslup’

HABER MERKEZİ – İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun  polislere ‘ayak kırma’ talimatı vererek, “Uyuşturucu satıcısını gören güvenlik görevlisi ne yaparsa yapsın sorumluluk bana ait” ifadelerine ilişkin konuşan Başbakan Yıldırım, ifadeleri “duruma dikkat çekmek için kendince bir üslupla kamuoyu gündemine taşıması” olarak değerlendirdi.

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara’da gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Beşiktaş Belediyesi Başkanı Murat Hazinedar’ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmasına dair soruyu yanıtlayan Yıldırım, “Yanlış yapanlar varsa hukuk içerisinde karşılığını görmesi gayet doğaldır” dedi.

Yıldırım şunları söyledi:

Vatandaştan yetki alanlar bu yetkilerini yerli yerinde kullanmak durumdalar. Kayırmadan görevi kötüye kullanmadan memleket millet adına iş yapana kimsenin söyleyecek sözü olmaz. Ama yanlış yapanlar varsa hukuk içerisinde karşılığını görmesi gayet doğaldır. O bakımdan herkes milletin denetimindedir. Müfettişler gerekli denetimleri yaparlar. Yanlış işlem olursa karşılığı bellidir. Haksız uygulamalara sebep olan icraatlar yapılmışsa bunu yolu mahkemelerdir. Süreç işliyor, bu ilk değildir. Bundan sonra icap ederse yine yapılabilir. Ama umut ederiz ki seçimle gelen insanların hiçbir yanlışa düşmeden görevlerini yapmalarıdır. Bu konuda bundan daha fazla yorum yapmak gereksiz.

Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun  polislere ‘ayak kırma’ talimatı vererek, “Uyuşturucu satıcısını gören güvenlik görevlisi ne yaparsa yapsın sorumluluk bana ait” ifadelerini de değerlendirdi.

Yıldırım, Soylu’nun ifadelerinin “duruma dikkat çekmek için kendince bir üslupla kamuoyu gündemine taşıması” olduğunu söyledi.

Yıldırım şöyle konuştu:

Yanlış anlamalara müsait sözler olabilir. Çocuklarımızı zehirleyenlere hiçbir müsamaha göstermeden üzerlerine gidilmesi gerektiğini açıklamaya çalışmıştır. Açıklama tarzı belki yanlış anlaşılmalara mahal vermiş olabilir. Hiç kimse hukukun üzerinde değildir. Ceza da olacaksa hukuk içerisinde herkes karşılığını görecektir.

Son çıkartılan KHK’yı eleştiren eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki polemik ve Gül’ün 2019 seçimlerinde aday olacağına dair iddialara ilişkin soruya ise Yıldırım şu yanıtı verdi:

Kiminle gidecek o kararı verecek olanlara aittir. Geleceğe yönelik tahmin yürütmek durumunda değiliz.
Seçimde herkes meydana çıkacak, milletten boyunun ölçüsünü alacak. Abdullah Bey partide birlikte yola çıktığımız bir arkadaşımızdır. Bizim arzumuz Abdullah Bey bu kutlu yürüyüşte partimizle ilgili görüşlerini bizimle paylaşabilir. Biz de gerekli şeyleri onunla paylaşırız. Kamuoyunda bir tarafmış gibi, ayrı şekilde değerlendirmeler yapmasını biz tasvip etmeyiz. Arzumuz bu davanın bir ferdi olarak görüş ve fikirlerini partinin başarısı için bizlerle paylaşmasıdır.

‘Bedelli askerlik’ sorusu

Yıldırım bir gazetecinin ‘bedelli askerlikle’ ilgili açıklamasına da yanıt verdi. Bu konuda daha önceki “gündemimizde yok” açıklamasını hatırlatan Yıldırım, değişen bir durum olmadığını ve konunun gündemde olmadığını söyledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Aydın Boysan yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Deniz Yücel’den Çavuşoğlu’na: Benim yüzümden mutsuz olmasın, ben rehineliğe alıştım o da alışır