Ana SayfaGüncelYine Afrin’e operasyon mesajları veren Erdoğan’dan müttefiklerine: Kendi göbeğimizi keseceğiz

Yine Afrin’e operasyon mesajları veren Erdoğan’dan müttefiklerine: Kendi göbeğimizi keseceğiz

HABER MERKEZİ – Bir kez daha Afrin’e operasyon mesajları veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’ye ve diğer ‘müttefiklere’ seslendi, “Biz kendi başımızın çaresine bakarız” dedi.

Partisinin Elazığ İl Kongresi’nde konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir kez daha Afrin’e operasyon mesajları verdi.

Konuşmasında ABD’deki ‘ambargo’ davası ve Suriye’de IŞİD’le mücadele eden Demokratik Suriye Güçleri’ne silah yardımı üzerinden ABD’yi eleştiren Erdoğan, İdlib operasyonu ile Türkiye’nin güney sınırlarının ‘koruma altına alındığına’ dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Afrin’deki teröristler teslim olmazlarsa orayı da başlarına yıkacağız, bu böyle biline. Münbiç’te bize verilen sözler tutulmazsa kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz.

“Buradan Suriye’deki terör örgütlerini destekleyen müttefiklerimizi kendilerini test etmeye davet ediyorum. Suriye’de terör örgütüne ABD’nin göndermiş olduğu silah sayısı 4 bin 900 TIR. Bunları biz biliyoruz. Böyle müttefiklik olmaz. 2 bin uçak dolusu silahı da derme çatma hava alanlarına inerek örgüte teslim ettiğini biliyoruz.

“Biz kendi başımızın çaresine bakarız. Bir araya toplayıp ordu kurduklarını sanan çapulcuları bir haftayı bulmaz nasıl darmadağın ettiğimizi görecekler. Biz bu fitne çukurunu kapatmakta kararlıyız.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Asıl mesele toprak üzerinde Kürtlerin cenazelerinin izini bırakmamak, mekana kazılı hafızayı silmek'
Sonraki Haber
Erdoğan'ın tehdidiyle eş zamanlı başladı: Türkiye'den Afrin'e top atışları