Ana SayfaGüncelYPG’den Afrin açıklaması

YPG’den Afrin açıklaması

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Afrin’e operasyon açıklamasına YPG’den cevap geldi. Olası operasyonun “Kürtlerin kazanımlarına yönelik” olacağını belirten YPG Genel Komutanı Sipan Hemo, savunma stratejileri kapsamında Afrin’i savunacaklarını söyledi. Hemo, “YPG olarak ağır bir cevap vereceğiz. Bunun için herhangi bir söze de gerek yok” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gündeme getirilen Afrin’e operasyon tartışılmaya devam ediyor.

Erdoğan son üç gündür üst üste “operasyon her an başlayabilir” açıklamaları yaparken, bu açıklamalarla eş zamanlı olarak Afrin’e top atışları da yapıldı.

Gelişmeler üzerine ABD liderliğindeki IŞİD karşıtı uluslararası koalisyon, aralarında Demokratik Suriye Güçleri’nin de olduğu Suriye’deki müttefikleriyle 30 bin kişilik bir “sınır koruma gücü” kuracağını açıklamıştı.

Koalisyonun Halkla İlişkiler Ofisi ise, Sınır Güvenlik Gücü’nün yarısının DSG’lilerden oluşacağını doğrulamıştı.

Olası operasyona ve Erdoğan’ın açıklamalarına ilişkin YPG’den de açıklama geldi.

Olası operasyonun “Kürtlerin kazanımlarına yönelik” olacağını belirten YPG Genel Komutanı Sipan Hemo, savunma stratejileri kapsamında Afrin’i savunacaklarını söyledi.

‘Ağır cevap veririz’

“YPG olarak ağır bir cevap vereceğiz. Bunun için herhangi bir söze de gerek yok” ifadelerini kullanan Hemo, olası bir operasyonda ABD ve Rusya’nın tavrını da izleyeceklerini ve böylesi bir operasyonun gerçekleşmesi durumunda bu iki ülkenin de sorumluluğunun olacağını söyledi.

Afrin’i savunmaya dönük “güçlü bir hazırlık düzeyleri olduğunu” da sözlerine ekleyen Hemo’nun açıklamalarından bazı bölümler şöyle:

Biz sadece şunu söylüyoruz: savunma stratejimiz doğrultusunda özelde Efrin olmak üzere Rojava’nın hangi alanına, bu Erdoğan olur başkası olur, saldıran ve kazanımlarımızı tehdit eden kim olursa olsun YPG olarak ağır bir cevap vereceğiz. Bunun için herhangi bir söze de gerek yok.

‘Afrin’i savunmamız meşru bir hak ve görevdir’

Bu meşru bir haktır ve görevimizdir. Bu görevi layıkıyla yerine getireceğiz. Erdoğan’ın kirli planlarını nasıl ki daha önce boşa düşürdük, Kürtler ve halklarımız için kazanıma dönüştürdüysek şimdi de öyle yapacağız. Erdoğan’ın kirli planlarını bir kez daha yenilgiye uğratacağız. Nasıl ki daha önce ki planlarını yenilgiye uğratarak Rojava halkları ve Kürtler için kazanıma dönüştürdüysek şu anda da Erdoğan’ın Efrin üzerine geliştirdiği oyunları, kirli planları boşa çıkarıp Rojava halkları, Suriye halkları, Kürt halkı, hatta Türkiye halkları için bile önlerini açacak büyük bir kazanıma dönüştüreceğiz.

 

Ama Türk devleti Efrin’e böyle bir işgal saldırısı gerçekleştirme cesaretini bulursa bunda herkesin sorumluluğu vardır. Eğer İran, Rusya, Suriye hatta ABD bunu bir şekilde onaylamazsa Türkiye böyle bir saldırıyı gerçekleştiremez. Çünkü uluslararası hukuk buna izin vermez. Sonuçta farklı bir ülke ve bu konuda devletlerin birçok kural ve hükmü bunu engelliyor. Eğer Türkiye böyle bir saldırı gerçekleştirirse demek ki işin içinde Rusya, İran, Suriye ve ABD’nin göz yumması durumu var. Tabi şu anda bunu bilmiyoruz, gelişebilecek durumlara göre konuşuyoruz. Eğer bu şekilde bir saldırı olursa onlarda ciddi bir tavır göstermezse, Kürt halkı hepsini sorumlu görecektir.

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Zapatista kadınlarından 'Uluslararası Kadın Buluşması’na davet
Sonraki Haber
Erdoğan Kaftancıoğlu'nu hedef gösterdi, 'tam bir facia' dedi