Ana SayfaGüncelYPG’den Erdoğan’a yanıt, uluslararası güçlere ‘uyarı’

YPG’den Erdoğan’a yanıt, uluslararası güçlere ‘uyarı’

HABER MERKEZİ – Afrin’e olası operasyon gündemdeki yerini korurken bir açıklama yapan YPG Sözcüsü Nuri Mahmud, “İdlib’e karşı Afrin pazarlığı” yapıldığını söyledi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklama ve hamlelerine karşın uluslararası güçlerin ‘bekle gör politikası’ yürüttüğüne dikkat çekti. Mahmud, Erdoğan’ın açıklamalarına atfen de, “Türk ordusu bir hafta içerisinde Afrin’e gireceğini düşünüyorsa hayal görüyor” diye konuştu.

Türkiye Afrin’e operasyon hazırlığı yaparken dün bir açıklama yapan YPG Genel Komutanı Sipan Hemo, “Kazanımlarımızı tehdit eden kim olursa olsun ağır bir cevap vereceğiz” demişti.

Hemo’nun ardından bugün de YPG Sözcüsü Nuri Mahmud’dan bir açıklama geldi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bir haftaya kalmaz ne yapacağımızı görecekler” sözlerini hatırlatan YPG Sözcüsü, “Türk ordusu bir hafta içerisinde Afrin’e gireceğini düşünüyorsa hayal görüyor” dedi.

“Erdoğan’a umut verilmiş”

Fırat Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan YPG Sözcüsü, Afrin üzerinden “pazarlık yapıldığını” söylerken; Erdoğan’ın açıklamaları ile Rusya ve ABD’nin yaklaşımlarını özetle şöyle değerlendirdi:

“Erdoğan’ın yaptığı açıklamalar ve yaşanan hareketlilik bir umut verildiğini gösteriyor. Tehditlerini daha yüksek bir perdeden dile getiriyor. Görüldüğü kadarıyla Baas rejiminin İdlib’teki yenilgi olasılığını hesaba katan güçler Erdoğan rejimiyle anlaşmaya kapı aralıyor. Tüm dünya, uluslararası kamuoyu Afrin ve İdlib üzerinden bir pazarlık yapılması seçeneğine karşı duyarlı olmalıdır.”

Uluslararası güçlere çağrı: ‘Bekle gör’ yaklaşımından çıkın

“Afrin Kobani’nin devamıdır” diyen YPG Sözcüsü Mahmud, bölgesel güçlere de Afrin’e yaklaşımları konusunda şu uyarıda bulundu:

“Afrin yalnız değildir. Afrin ve İdilip pazarlığı üzerinden çıkarlarını koruyabileceğini hesap eden devletlerin IŞİD’le aynı kimliğe bürünmesi seçeneği uzak bir ihtimal değil. Çünkü Afrin, demokrasi, barış, çözüm isteyen dünya halklarının umududur. Bu nedenle uluslararası kamuoyu nezdinde Afrin öyle basit yaklaşılacak bir yer değil.”

Uluslararası güçlerin ‘bekle gör’ pozisyonunda olduğunu da söyleyen YPG Sözcüsü, “Hangi tarafta yer alırlarsa çıkarlarına olacağının hesabını yapıyorlar. Bu nedenle çok utangaç açıklamalar yapılıyor” değerlendirmesinde bulundu ve şöyle devam etti:

“ABD ve Rusya gibi güçlere büyük bir sorumluluk düşüyor. Ancak şimdiye kadar istenen tutumu almamaları bizleri düşündürüyor. Türkiye’nin ABD ve Rusya’yı çıkarlarını tehlikeye atmakla tehdit etme ihtimali var. Bu güçler de çıkarlarını korumak adına temkinli davranıyor olabilirler. Bizim düşüncemize göre her iki gücün çıkarları Ortadoğu halkalarının yanında yer almaktadır.”

Özellikle Rusya’ya seslenen YPG Sözcüsü Mahmud, “’Bekle gör’ yaklaşımdan çıkıp tereddütsüz bir şekilde topluma, özgürlüğü, demokrasiye sahip çıkma inisiyatifi geliştirmeliler” dedi.

YPG Sözcüsü “kirli bir pazarlık yapıldığını” yineleyerek, “Afrin halkı direnecektir” diye konuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gazeteci Yüksel Azak serbest bırakıldı
Sonraki Haber
CHP'li Kaftancıoğlu: Demirtaş’la fotoğrafımdan rahatsızlık duymuyorum, ona selam söylüyorum