Ana SayfaGüncelYurttaşlar soruyor: ‘Hz. Nuh oğluna telefon etti, tufandan sonra İHA yolladı’ diyen bu adamı TRT’ye kim önerdi?

Yurttaşlar soruyor: ‘Hz. Nuh oğluna telefon etti, tufandan sonra İHA yolladı’ diyen bu adamı TRT’ye kim önerdi?

HABER MERKEZİ – Aynı zamanda akademisyen olduğu söylenen Yavuz Örnek isimli bir kişinin TRT’de yayınlanan Öteki Gündem programında “Hz. Nuh’un kendisine inanmayarak gemiye binmeyen oğlunu ikna etmek için cep telefonu ile görüştüğünü” söylemesi sosyal medyada alay ve eleştiri konusu oldu.

İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri Fakültesi’nden Öğretim Üyesi Dr. Yavuz Örnek’in, TRT 1’de yayınlanan Pelin Çift’in sunduğu Öteki Gündem programında söyledikleri sosyal medyada gündem oldu.

Söz konusu programda Örnek, “Nuh Tufanı” esnasında Nuh Peygamber’in kendisine inanmayarak gemiye binmeyen oğlunu ikna etmek için cep telefonuyla görüştüğünü iddia etti:

Hz. Nuh zamanında günümüzden çok daha ileri seviyede teknoloji vardı. Hz. Nuh, kendisine inanmayarak gemiye binmeyen oğlunu ikna etmek için cep telefonu ile görüştü.

Örnek, tufan sonrasında gemiden güvercin yollanmadığını, uçan bir insansız hava aracı (İHA) yollandığını da söyledi.

Örnek ayrıca Nuh Peygamber’in 400 metrelik dalgalara dayanan çelik levhalardan yapılmış bir gemi inşa ettiğini ve bu geminin nükleer enerji kullandığını da öne sürdü.

Örnek’in bu açıklamaları, programın sunucusu Pelin Çifti ile bir diğer konuk Prof. Dr. Ömer Faruk Harman’ı da şaşırttı.

Ayrıca söz konusu iddiaların kamu yayıncılığı yapmakla mükellef olan TRT’de yayınlanması sosyal medyada eleştiri ve alay konusu oldu:

https://twitter.com/MetinUca/status/949626253358792704


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Görevden alınan CHP'li başkandan 'pasaport işini çözen' Erdoğan'a teşekkür
Sonraki Haber
Erdoğan'dan AB açıklaması: 2018'in yumuşama yılı olmasını temenni ediyorum