Ana SayfaGüncelZırhlı polis aracının çarptığı 4 yaşındaki Umut tedaviye yanıt vermiyor: ‘Beyninde ciddi hasar var’

Zırhlı polis aracının çarptığı 4 yaşındaki Umut tedaviye yanıt vermiyor: ‘Beyninde ciddi hasar var’

HABER MERKEZİ – İdil’de zırhlı polis aracının çarpması sonucu ağır yaralanan ve yoğun bakımda 27 gündür uyutulan 4 yaşındaki Umut Özalp’in tedaviye olumlu yanıt vermediği ve beyninde ciddi hasarların oluştuğu açıklandı.

Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Aşağı mahallede, 17 Aralık’ta zırhlı polis servis aracı, evinin önünde oynayan 4 yaşındaki Umut Ö. adlı çocuğu ezmişti.

Umut, bulunduğu hastanedeki yetersiz koşullar nedeniyle Batman’daki özel bir hastaneye sevk edilmiş ve solunum cihazına bağlanarak uyutulmuştu.

27 gündür uyutulan Umut’un sağlık durumuna ilişkin baba Nezir Özalp’ten açıklama geldi.

Umut’un tedaviye olumlu yanıt vermediğini söyleyen Özalp, çocuğunun beyninde ciddi hasarların oluştuğunu ve durumumda belirsizliğin sürdürdüğünü dile getirdi.

Çocuğunu günde 1 kez görebildiğini belirten Özalp, “Umut makinaya bağlı bir şekilde hayata tutunuyor. Doktorların aktardığına göre uyandığında kalıcı hastalıkların çıkma ihtimali yüksektir. Şu an tek temennimiz ölüm riskini atlatmasıdır” dedi.

Özalp, Şırnak Valiliği’nin soruşturma başlattığını ancak savcılığın henüz kendilerine bir bilgi vermediğini ve açılan bir kovuşturmanın olup olmadığı hakkında bilgisinin olmadığını söyledi.

Oğlunun bir an önce hayata dönmesini bekleyen Nezir Özalp, son olarak oğlunun gözlerini açmasından sonra hukuki süreç başlatacağını kaydetti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Hükümetten AYM'nin 'hak ihlali' kararına tepki: Yasal sınır aşıldı
Sonraki Haber
Özel Harekat Daire Başkanlığı'na yeni düzenleme: Birimin pozisyonu yükseltildi