Ana SayfaGüncel1 yıl sonra Kılıçdaroğlu: Referandumda yüzde 51.2 ‘Hayır’ çıktı

1 yıl sonra Kılıçdaroğlu: Referandumda yüzde 51.2 ‘Hayır’ çıktı

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu referandumda çıkan ‘Hayır’ oranının yüzde 52.1 olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 16 Nisan 2017’de yapılan ve parlamenter sistemden başkanlık sistemine geçişi öngören anayasa değişikliği referandumunda yüzde 52.1 “Hayır” oyunun çıktığını söyledi.

Fox Tv’de İsmail Küçükkaya’nın konuğu olan Kılıçdaroğlu’nun konuya dair açıklaması şöyle:

Referandumda 51.2 ‘Hayır’ çıktı. YSK’ya çöreklenmiş bir yapı dedi ki ‘Evet’ çıktı. Devletin parası, uçağı her şeyi kullanıldı. Ona rağmen başarılı olamadılar. Önlemini alacağız. Bugünden bütün altyapıyı oluşturuyoruz. Sandığa gideceğiz. 2019’da bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi getireceğiz.

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz yılın Nisan ayında ‘Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi’ adıyla başkanlık sistemi için referandum yapılmıştı.

58 milyon 366 bin 647 seçmenden 49 milyon 798 bin 920’sinin oy kullandığı referandumda “Evet” diyenlerin oranı yüzde 51.41, “Hayır” diyenlerin oranı ise yüzde 48.59 olarak açıklanmıştı.

Referandum sürerken Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) sandık kurulu mührü taşımayan pusula ve zarfların dışarıdan getirildiği kanıtlanmadıkça geçerli sayılacağını açıklaması tartışmalara neden olmuş, YSK’nin bu uygulaması “maç devam ederken kural değiştirmek” olarak nitelendirilmişti. Muhalefet referandum sonuçlarının şaibeli olduğunu dile getirmişti.