Ana SayfaGüncel16 aydır tutuklu: Gazeteci Sayılğan’ın ikinci duruşması yarın

16 aydır tutuklu: Gazeteci Sayılğan’ın ikinci duruşması yarın

HABER MERKEZİ – 16 aydır tutuklu olan gazeteci İdris Sayılğan’ın yargılandığı davanın ikinci duruşması yarın görülecek. Sayılğan’a “örgüt üyeliği”nden ceza isteniyor.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri İdris Sayılğan’ın yargılandığı davanın ikinci duruşması yarın Muş 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

25 Ekim 2016 tarihinde tutuklanan ve Trabzon E Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Sayılğan, ilk kez 2017’nin Kasım ayında hakim karşısına çıkmıştı.

“Örgüt üyeliğinden” 15 yıla kadar hapsi istenen Sayılğan, ilk duruşmada yaptığı savunmada şunları dile getirmişti:

“İddianamede 60 sayfa tape kayıtları var ama bana istinat hiçbir suç yoktur. Tapelere sonradan eklemeler yapılmış ve her şey olduğu gibi yazılmamış. Ben gazeteciyim ve 4 yıl üniversite okudum. Resmi ajans olan DİHA’da çalıştım. Tapelerde benim sanki sadece örgütle alakalı haberler yaptığım şeklinde yansıtılmış, oysa bu şehirde 2 yıl içerisinde binlerce haber yaptım. Bu haberleri tek yapıyormuşum gibi bir algı yaratılıyor ama burada bulanan birçok ajans da aynı haberleri yaptı. Toplumu ve insanları ilgilendiren her şey bizim için haberdir. Kültür, yaşam, ekonomi, siyaset, ekoloji ne varsa bizim için haberdir.”


İdris Sayılğan’a ilk duruşmada tahliye yok


Öte yandan geçtiğimiz yılın son günlerinde, gazeteci Sayılğan hakkında üniversite öğrencisi olduğu dönem Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü’nde 7 Mart 2014 tarihinde halay çektiği için açılan davada, Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen 1 yıl 8 ay hapis cezası İstinaf Mahkemesi tarafından onanmıştı.