Ana SayfaGüncel22 gün sonra: Gazeteci Hülya Emeç’in İsviçre’ye girişine izin çıktı

22 gün sonra: Gazeteci Hülya Emeç’in İsviçre’ye girişine izin çıktı

HABER MERKEZİ – Türkiye’de hakkında verilen hapis cezası nedeniyle iltica başvurusunda bulunduğu İsviçre’de ret cevabı alıp sınır dışı edilmek istenen gazeteci Hülya Emeç için yapılan itiraz kabul edildi ve 22 gün sonra Emeç’in ülkeye girişine izin verildi.

Hakkında verilen 7 yıl 6 ay hapis cezasının Yargıtay tarafından onaylanması nedeniyle Brezilya üzerinden 20 Ocak’ta İsviçre’ye giderek Zürih Havalimanı’nda iltica talebinde bulunan, ancak başvurusu reddedilen gazeteci Hülya Emeç için yapılan itiraz kabul edildi.

22 gündür Zürih Havalimanı dış hatlar bölümünde tutulan ve İsviçre Göç Sekretaryası (SEM) tarafından “Brezilya güvenli bir ülke” denilerek sınır dışı edilmek istenen Emeç için avukatlarının karara yaptığı itirazı değerlendiren İsviçre Federal İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurdu.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre mahkeme, dosyayı esastan görüşülmek üzere SEM’e gönderip kararın gözden geçirilmesini istedi.

Dosyayı yeniden ele alan SEM, Emeç’in İsviçre’ye girişine izin kararı verdi.

Kararın Pazartesi günü avukatlara ulaşacağı ve Emeç’in Salı günü havalimanından çıkabileceği belirtiliyor.

Emeç’in iltica talebine ret kararı verdiği için yoğun bir kamuoyu baskısı altında kalan SEM’in önümüzdeki günlerde konuya ilişkin basına açıklama yapması bekleniyor.

İsviçre’de gündem olmuştu

Emeç’in 20 Ocak’tan bu yana havaalanında tutulması birçok kesimde rahatsızlık uyandırdığı gibi İsviçre’de önemli gündem konusu haline geldi.

‘Kürt gazetecilerin hangi ağır şartlar altında çalıştığına’ ve ‘doğrudan iktidarlar tarafından hedef haline getirildiğine’ dikkat çeken birçok parlamenter ve uluslararası basın kuruluşu, Emeç’in Brezilya’ya geri gönderilmesinin Türkiye’ye iadesi riskini yaratabileceğini vurgulamıştı.

 




Önceki Haber
Maraş'ta kaza: 8 kişi yaşamını yitirdi, 8 kişi yaralandı
Sonraki Haber
Hukukun hayvanla sınavı: Arabanın çarptığı inek, 'adli olaya karıştığı için' 18 aydır gözaltında