Ana SayfaGüncel3. Havalimanı’nda iş cinayeti

3. Havalimanı’nda iş cinayeti

HABER MERKEZİ – 3. Havalimanı inşaatında faaliyet gösteren taşeron bir firmaya bağlı çalışan bir işçinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

İş cinayetleriyle gündemde olan 3. Havalimanı inşaatında faaliyet gösteren MNG adlı taşeron firmaya bağlı olarak çalışan bir işçi, yaşamını yitirdi.

Evrensel’in aktardığı iddialara göre tesisat işi yapan işçinin 4 metre yükseklikteki iki bağlantı arasına konulan kalasın üzerinden düşerek yaşamını yitirdi. Bir diğer iddia ise işçinin ‘manlift’ten düştüğü yönünde.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG), yaşamını yitiren işçinin Gökhan Türkben olduğunu duyurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Veli Ağbaba’nın “400 işçinin hayatını kaybettiği ve bu ölümlerin işçilerin ailelerine para verilerek gizlendiği” iddialarını Meclis’e taşımıştı.

Bunun üzerine dün bir açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 3. Havalimanı’nda çalışmaların başladığı Mayıs 2015’ten itibaren sağlık sorunları ve trafik kazası vakalarının da yer aldığı iş cinayetlerinde 27 işçinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 30 bin işçinin çalıştığı inşaat sahasında denetim faaliyetlerinin aralıksız sürdüğü savunuldu.