Ana SayfaDünya37. gün: TSK ve ÖSO’nun Afrin’e operasyonu sürüyor

37. gün: TSK ve ÖSO’nun Afrin’e operasyonu sürüyor

HABER MERKEZİ – Türkiye’nin ÖSO gruplarıyla beraber Afrin’e dönük saldırıları 37’nci gününde. Kent karadan ve havadan hedef alınırken, bölgedeki çatışmalar devam ediyor. Gün içinde Afrin’e yönelik operasyona ilişkin haberleri, yapılan açıklamaları ve ilgili gelişmeleri canlı sayfamızdan aktaracağız.

 


16:34 | Yıldırım askeri kamuflaj giydi, ‘ihtiyaç doğarsa sefere çıkarız’ dedi

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Kocaeli 6. Olağan İl Kongresi’ne katıldı.

Kürsüye askeri kamuflaj giyerek çıkan Yıldırım’ın gündeminde Afrin’e yönelik operasyon vardı.

“Eğer ülkeyi savunma ihtiyacı doğarsa bu ülkenin istiklaline, geleceğine karşı herhangi bir alçaklık olursa o zaman 81 milyon ayaktayız, hep beraber bu sefere çıkarız” diyen Yıldırım, AKP’nin “sadece oy peşinde” olmadığını söyledi.


14:58 | Jandarma ve Polis Özel Harekat timleri sınıra sevk ediliyor

Türkiye’nin çeşitli illerinden Jandarma Özel Harekât (JÖH) ve Polis Özel Harekât (PÖH) timlerinin Antep’in İslahiye’de kurulan ‘İçişleri Bakanlığı Müşterek Görev Merkezi’ne sevk ediliği bildirildi.

DHA’nın haberine göre söz konusu timlerin sabah saatlerinden itibaren farklı kentlerden otobüs ve zırhlı araçlarla sınıra geldiği belirtildi.


14:35 | YPG: BM’nin ‘ateşkes’ kararına uyacağız

YPG, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) Suriye geneli için aldığı ‘insani ateşkes’ kararına uyacağına ilişkin açıklama yaptı.


12:35 | TSK, bir askerin yaşamını yitirdiğini duyurdu

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından yapılan açıklamada, ‘Zeytin Dalı’ adı verilen Afrin’e dönük harekâtta dün 1 askerin hayatını kaybettiği açıklandı.

TSK’nin verilerine göre Afrin’e yönelik 20 Ocak’ta başlatılan harekâtta bugüne dek yaşamını yitiren askerlerin sayısı 33’e çıktı.


10:30 | Afrin de dahil: BM’den Suriye’nin geneli için ateşkes kararı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Suriye’de milyonlarca kişiye insani yardımların ulaştırılmasına ve hasta ya da yaralıların tahliye edilmesine olanak tanımak için 30 günlüğüne ateşkes kararı aldı.

Kararda, Suriye genelinde insani yardımların ‘güvenli, engelsiz ve sürdürülebilir’ bir şekilde ulaştırılabilmesi ve ‘durumu ağır hasta ve yaralıların’ tahliye edilebilmesi için tüm taraflardan ‘gecikmeden’ çatışmaları en az 30 gün durdurmaları talep edildi.

Kararın Suriye’nin bir kenti olan Afrin için de geçerli olacağı belirtilirken, Ankara yönetimi kente dönük sürdürülen ve ‘Zeytin Dalı’ adı verilen operasyonu etkilemeyeceğini savunuyor.


09:12 | Afrin’de 34 günün çetelesi

Wikipedia’ya bağlı bir organ olan Wikiwand, Türkiye’nin Afrin’e yönelik operasyonunun başlangıç tarihinden itibaren Türkiye tarafından, Suriyeli ve Kürt kaynaklardan derlediği tüm verileri yayınladı.

Bianet’te “Farklı Kaynaklardan Afrin Operasyonunun Kronolojisi” başlığyla 23 Şubat’ta (operasyonun 35. günü) yayınlanan haberde karşılıklı açıklamalarla tutulan çetele şöyle:


Türkiye’nin Afrin’e operasyonun ilk ayında neler oldu, kim ne dedi?

İkinci ay: 31.GÜN32. GÜN33. GÜN34. GÜN35. GÜN, 36. GÜN


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yıldırım askeri kamuflaj giydi, 'ihtiyaç doğarsa sefere çıkarız' dedi
Sonraki Haber
Türkiye’nin istemi üzerine: Salih Müslim Prag'da gözaltına alındı