Ana SayfaGüncel85 yaşındaki Pakize Hazar’ı ezen uzman çavuş hakkında yakalama kararı

85 yaşındaki Pakize Hazar’ı ezen uzman çavuş hakkında yakalama kararı

HABER MERKEZİ – Lice’de trafiğe kapalı olan yolda 85 yaşındaki Pakize Hazar’a çarparak ölümüne sebebiyet veren askeri zırhlı aracın sürücüsü uzman çavuş S.K. hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 14 Haziran 2017 tarihinde trafiğe kapalı olan Mümin Ağa Caddesi’ne yaşlılık maaşını almak için giden 85 yaşındaki Pakize Hazar’a çarparak ölümüne sebebiyet veren Kirpi tipi zırhlı aracın sürücüsü uzman çavuş S.K. hakkında “taksirle ölüme neden olma” suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle açılan dava görüldü.

Duruşmaya tutuksuz yargılanan sanık S.K. katılmazken, Hazar’ın oğlu Veysi Hazar ile avukatı katıldı.

Lice Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma, iddianamenin kabul kararı ve özetinin okunmasıyla başladı.

Ardından da Hazar’ın oğlu Veysi Hazar’ın şikayetçi olarak ifadesi alındı.

‘Olayda en değerli varlığımı kaybettim’

Olayda en değerli varlığı olan annesini kaybettiğini söyleyen Hazar, sanığın cezalandırılmasını talep etti:

“Sanık kusurludur, çünkü kaza trafiğe kapalı bir yolda meydana gelmiştir. Babam 86 yaşındadır. Anne vefat etmeden önce babama bakıyordu. Bu olay nedeniyle babamın da psikolojisi bozuldu ve ailece mağdur olduk. Sanıktan şikayetim devam etmektedir. Davaya katılmak istiyorum. Sanığın cezalandırılmasını talep ediyorum.”

Avukattan sanık hakkında yakalama kararı çıkarılması talebi

Sonrasında söz alan Hazar ailesinin avukatı Serdar Yel da sanık uzman çavuş S.K’nin olayda yüzde 100 kusurlu olduğunun Adli Tıp Kurumu raporuyla sabit olduğunu belirtti.

Sanık hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep eden Yel şunları söyledi:

“Bu olayda sanığın ciddi kusuru ve ihmali söz konusudur. Çünkü olay trafiğe kapalı bir yerde meydana gelmiştir. Ayrıca kazaya karışan zırhlı aracın içerisinde çevreyi gösteren kameralar da mevcuttur. Sanık aracı kullanırken aracın çevresindeki görüntülere bakmamıştır. Bu nedenle sanığın kusuru sonucu Pakize Hazar vefat etmiştir. Şikayetimiz devam etmektedir. Tanıkların dinlenmesi ve sanık hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep ediyoruz”.

Hem yakalama hem de serbest bırakılma kararı

Ara kararını açıklayan hakim, duruşmaya katılmayan sanık uzman çavuş S.K’nin ifadesinin alınması için hakkında “yakalama emri” çıkarılmasına karar verdi.

Hakim, sanığın yakalanması durumunda CMK 226. maddesi gereğince ek savunma hakkı verilmesi ve savunması alındıktan sonra ise serbest bırakılmasına hükmetti.

Lice İlçe Jandarma Komutanlığına yazı yazılarak, olaya karışan zırhlı aracın dışarıya gösteren kamera kayıtlarının olup olmadığının sorulması ve usulüne uygun davetiyelere rağmen duruşmaya gelmeyen tanıklar İsa Gürcan Sarıakçalı ve Hasret Yaşarer hakkında da mahkemeye zorla getirilmeleri yönünde karar verildi.

Dava, eksikliklerin tamamlanması için ileri bir tarihe ertelendi.




Önceki Haber
Suruç Katliamı’ndan yargılanan polis amiri: 'Girişte uygulama yapmayın' talimatı aldım
Sonraki Haber
26. gün: Türkiye’nin Afrin’e operasyonu sürüyor