Ana SayfaGüncelABD: Küresel toplum DSG’ye minnettar, onlara desteğe devam edeceğiz

ABD: Küresel toplum DSG’ye minnettar, onlara desteğe devam edeceğiz

HABER MERKEZİ – Türkiye’nin Afrin’e operasyonu devam ederken ABD’den, ana unsurunu YPG’nin oluşturduğu DSG ile ilgili bir açıklama geldi. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı Komutanı Joseph Votel, DSG’yi övdüğü konuşmasında, “Küresel toplum onlara minnettar” dedi ve “Türkiye’nin Afrin’deki operasyonuna rağmen Suriye’de YPG’yle işbirliğinin sürüp sürmeyeceği” sorusuna da çok net bir şekilde “Evet” dedi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı Joseph Votel, Suriye’de IŞİD’e karşı mücadele veren, ana unsurunu Halk Savunma Birlikleri’nin (YPG) oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Suriye ve Irak’a ziyaretinin ardından bölgeden bir grup gazetecinin sorularını telekonferansla yanıtlayan Komutan Votel, DSG’nin IŞİD’le mücadelesine dikkat çekerek, şunları ifade etti:

“IŞİD’le mücadelede ortaklarımızın gösterdiği inanılmaz fedakârlığın altını çizmeliyiz. Irak ordusundan ve DSG’den binlerce kişi önemli şehirleri özgürleştirirken ya öldü ya yaralandı. Birkaç gün önce Rakka’daydım ve şiddetin boyutunu ilk elden gördüm. Bu çabanın çoğunu sahadaki ortaklarımız gösterdi ve kanlarını döktü. Hepimiz, küresel toplum onlara minnettar olmalı.”

Votel’in konuşmasını takip eden HaberTürk’ten Nalan Koçak, CENTCOM Komutanı’nın “Türkiye’nin Afrin’deki operasyonuna rağmen Suriye’de YPG’yle işbirliğinin sürüp sürmeyeceği” sorusuna ise çok net bir şekilde “Evet” yanıtını verdiğini de aktardı:

“Onlar IŞİD’le mücadeleyi sürdürdükçe ve bölgede istikrarı sağladıkça biz de onlara desteğe devam edeceğiz. Bu hükümetimizin politikası. Türkiye’nin sınırıyla ilgili haklı endişelerini anlıyoruz. Türkiye’yle bu konuda birlikte çalışmak bizim için önemli. Türkiye IŞİD’le mücadelede çok önemli bir ortağımız oldu ve tabii ki NATO müttefikimiz. IŞİD’in kalıcı olarak yenilmesi de bir diğer önemli amacımız. Bunu yapmak için sahadaki ortağımızsa DSG. Kanımızca IŞİD’e karşı şimdiye kadarki en etkili güç onlar oldu.”




Önceki Haber
Amed Şehir Tiyatrosu'nun Şubat ayı programı dopdolu
Sonraki Haber
Latin Amerika’da iktidar karşıtı güçler ve öz savunma - Raúl Zibechi