Ana SayfaGüncelABD’den Afrin açıklaması: Türkiye’den operasyonu sınırlamasını istedik

ABD’den Afrin açıklaması: Türkiye’den operasyonu sınırlamasını istedik

HABER MERKEZİ – ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’un baş sözcüsü Dana White, Türkiye’den Afrine’e yönelik operasyonu sınırlandırmasını istediklerini söyledi.

Türkiye’nin Afrin’e yönelik “Zeyin Dalı” adı altındaki operasyonu 13. gününde.

Operasyona ilişkin ABD’den yeni bir açıklama geldi.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’un baş sözcüsü Dana White ile ABD Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Korgeneral Kenneth McKenzie haftalık basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

‘Operasyonun sınırlandırılmasını talep ettik’

Hürriyet’in haberine göre Pentagon’un baş sözcüsü Dana White, Türkiye’den operasyonu sınırlamasını talep ettiklerini söyledi.

White şunları belirtti:

Türkiye’den Suriye’deki operasyonunu sınırlamasını istedik çünkü bu dikkat dağıtan bir şey. Türkiye bir NATO ülkesi ve meşru kaygıları var.

Suriye’deki ortak tehdit IŞİD ve onunla mücadeleden çalan her şey dikkatin dağılmasıdır. Bu nedenle Türklere operasyonu sınırlama çağrısı yaptık.

Türkiye bir NATO ülkesi ve her zaman her şeyi aynı şekilde görmüyoruz ama birlikte çalışıyoruz. Sınırlarındaki başkaldırı konusunda da Türklerle birlikte çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Ancak bugün Suriye’de bütün tarafların IŞİD ile mücadele kampanyasına odaklanmasına ihtiyacımız var.

‘DSG’deki silahlar iyi bir amaç için kullanılıyor’

ABD Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Korgeneral Kenneth McKenzie ise Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile ilgili açıklamada bulundu.

McKenzie Afrin’den “Türkiye’ye yönelen saldırılardan haberdar olmadıklarını” söyledi.

ABD’nin DSG’ye verdiği silahlara ilişkin ise McKenzie şunları söyledi:

Niyetimiz silahları IŞİD’e yönelik operasyonların tamamlanmasından sonra toplamak. Biliyorsunuz IŞİD’le mücadele şu an Orta Fırat Vadisi’nde sürüyor ve o ekipman orada SDG tarafından iyi bir amaç için kullanılıyor.


ABD: Küresel toplum DSG’ye minnettar, onlara desteğe devam edeceğiz


 




Önceki Haber
Facebook’ta geçirilen süre yüzde 5 azaldı
Sonraki Haber
Almanya meclisinde Afrin tartışıldı: 'Siviller ölüyor, operasyon uluslararası hukuka aykırı'