Ana SayfaGüncelABD’den Afrin açıklaması

ABD’den Afrin açıklaması

HABER MERKEZİ – ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın geçen hafta Ankara’ya yaptığı ziyarette Türkiye’ye “Suriye’de taraflardan şiddetin daha fazla tırmanmasını ve saldırılarda sivillerin hedef alınmasının önlenmesine yönelik beklentilerini” ilettiğini söyledi. Neuert, “Afrin’de ne olduğuna ilişkin bilgimiz sınırlı” dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, günlük basın toplantısında Afrin konusuna değindi.

Suriye ordu birliklerinin Afrin’e girişi hakkında haberler üzerine gelen soruya yanıt veren Nauert, “ABD Afrin’de görev yapmıyor ve kimseye teçhizat da sağlamıyor. Dolayısıyla Afrin’de ne olduğuna ilişkin bilgimiz sınırlı. Daha fazla bilgi için Savunma Bakanlığı ile irtibata geçmenizi öneririm” dedi.

Hürriyet’te yer alan habere göre Nauert, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın geçen hafta Ankara’ya yaptığı ziyarete ilişkin de konuştu.

Nauert, görüşmede “Suriye’de taraflardan şiddetin daha fazla tırmanmasını ve saldırılarda sivillerin hedef alınmasının önlenmesine yönelik beklentilerini Türkiye’ye ilettiklerini söyledi.

Nauert şöyle devam etti:

“Bakanımızla yapılan görüşmelerde, Türk tarafı son dönemde birlikte iyi bir biçimde çalışamadığımızı kabul etti. Dışişleri Bakanı Tillerson ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın birbirlerine taahhütte bulunduğu şey şu oldu; IŞİD’i yenme konusunda ortak çıkarları ve hedefleri paylaşan iki NATO müttefiki ve iki ortak olarak artık birlikte daha iyi bir şekilde çalışmaya başlayacağız ki bu ortak hedefleri gerçekleştirebilelim. Bu görüşmelerin içeriğinin bir bölümü özel, dolayısıyla sizinle paylaşamayacağım. Ama birlikte çalışabilmek için iki taraf çalışma grupları kurmaya karar verdi. Tillerson bazen en iyi sonuçların özel sohbetler sayesinde alınabildiğine inanıyor.”

 

 

Previous post
Gözaltındaki katırlara 'şartlı' serbestlik: Tutuksuz yargılanacaklar
Next post
FT: Türkiye’nin, Afrin’e giden Suriye’ye bağlı birliklere ateş açması iç savaşı yoğunlaştırabilir