Ana SayfaDünyaABD’den Türkiye’deki bir şirkete ‘IŞİD’e destek’ suçundan yaptırım

ABD’den Türkiye’deki bir şirkete ‘IŞİD’e destek’ suçundan yaptırım

HABER MERKEZİ – ABD, Türkiye’deki Profesyoneller Elektronik isimli şirkete IŞİD’e İHA teçhizatı tedarik etme suçlamasıyla yaptırım uygulama kararı aldı.

ABD Hazine Bakanlığı, Türkiye’de Yunus Emre Sakarya’nın sahibi olduğu Profesyoneller Elektronik isimli şirkete, IŞİD’e insansız hava aracı (İHA) parçaları tedarik etme suçlamasıyla yaptırım uygulama kararı aldığını bildirdi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Sakarya’nın sahibi olduğu Profesyoneller Elektronik’in IŞİD’e mali ve maddi kaynak ve teknolojik destek sağladığı belirtildi.

BBC Türkçe’nin haberine göre açıklamada, firma ve şirket sahibi hakkında şu ifadeler kullanıldı:

“Sakarya, 2015’ten bu yana IŞİD’e insansız hava aracı parçaları tedarik edilmesinde aracılık etti. Sakarya, Profesyoneller Elektronik’i 2015’te kurdu ve IŞİD’in insansız hava aracıyla bağlantılı malzemelerin tedarik edilmesinde paravan şirket oldu. Özellikle 2016 yılı ortasında Profesyoneller Elektronik, IŞİD için toplam 500 bin dolarlık insansız hava aracı malzemesinin ulaştırılmasında rol oynadı.”

ABD Hazine Bakanlığı ayrıca Filipinler’de Abdulpatta Escalon Abubakar ile Somali’de Muhammed Mire Ali Yusuf’un da şirketlerine IŞİD’e maddi destekte bulundukları gerekçesiyle yaptırım uygulama kararı aldı.