Ana SayfaGüncelAdalet Bakanı ve Başbakan’dan Salih Müslim açıklamaları

Adalet Bakanı ve Başbakan’dan Salih Müslim açıklamaları

HABER MERKEZİ – Adalet Bakanı Gül ve Başbakan Yıldırım’dan Prag’da gözaltına alınan ve bugün mahkemeye çıkartılacak olan Salih Müslim’le ilgili açıklamalar geldi.

Türkiye’nin istemi üzerine Prag’da gözaltına alınan PYD’nin eski eş başkanı, TEV-DEM Dış İlişkiler Sorumlusu Salih Müslim, bugün mahkemeye çıkartılacak.

Dün Avrupalı parlamenterler Salih Müslim’in serbest bırakılması için Çekyalı yetkililere çağrı yaparken, Türkiye’den de Müslim’le ilgili açıklamalar geldi.

AKP Meclis Grup Toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Salih Müslüm ile ilgili takas iddialarını yalanladı:

“Çekya’dan takas talebi söz konusu değildir. Öyle bir müracaat ya da konu gündemde değil. (Takas ile ilgili) Bahsi geçen iki kişi, Van Cezaevi’nde yatmaktadır.”

Müslim’in gözaltına alınmasının ardından Çekya medyası, şu an Türkiye’de tutuklu bulunan Çekya vatandaşı iki YPG gönüllüsüyle muhtemel bir takasın söz konusu olduğunu yazmıştı.

Başbakan: Çekya’nın imtihan günü

AKP Meclis Grup Toplantısı’nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım ise Müslim’in iadesi için gerekli çalışmaların başlatıldığını söyledi.

Yıldırım, “İçişleri, Dışişleri, Adalet bakanlıklarımız konuyu yakından takip ediyor. Gün, NATO müttefikimiz Çekya’nın imtihan günüdür. Umarım Çekya terörle mücadelede hassasiyeti görür ve gerekli dayanışma ile bu teröristi bize iade eder” diye konuştu.


Çekya medyasında Salih Müslim portresi




Önceki Haber
Bahçeli: Afrin'e bayrağımızı dikme zamanı geldi
Sonraki Haber
‘Herkes için dayanışma’: Belçika’da 10 bin kişi mülteci karşıtı politikaları protesto etti