Ana SayfaGüncel‘Afrin’in ardından İdlib’i çözeceğiz’ diyen Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na yanıt

‘Afrin’in ardından İdlib’i çözeceğiz’ diyen Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na yanıt

HABER MERKEZİ – Saray’da muhtarlarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Önce Afrin’i, sonra İdlib’i çözeceğiz” dedi. Hükümete önerilerde bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu’na da seslenen Erdoğan, “Esed’le biz ne konuşacağız” diye yanıt verdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saray’da yapılan 45. Muhtarlar Toplantısı’nda konuştu.

Türkiye’nin Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte Afrin’e yönelik operasyonuna dair konuşan Erdoğan, “Önce Afrin’i, sonra İdlib’i çözeceğiz” dedi.

‘Fırat Kalkanı’ ile IŞİD’e karşı ilk fiili mücadeleyi başlattıklarını dile getiren Erdoğan, böylece 2 bin kilometrekarelik alanın kontrol altına alındığını söyledi.

Erdoğan, “Afrin operasyonunun arkasında ne var, Afrin olayını çözeceğiz, İdlib’i çözeceğiz ve mülteci kardeşlerimiz kendi ülkelerine dönsün istiyoruz. 3,5 milyonu herhalde burada ilanihaye saklayacak halimiz yok. Onlar da zaten bunu istiyor” diye konuştu.

“Hükümet, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la görüşmeli” diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na da seslenen Erdoğan, “1 milyon vatandaşını öldüren Esed’le biz ne konuşacağız. AK Parti’nin DEAŞ’a destek olduğunu ispat et, ben bu makamda durmam çekilirim ama sen bunu ispat edemezsen çekilir misin? çekilemez” dedi.

Türk Tabipler Birliği’nin (TTB) adındaki “Türk” ibaresinin bir kez daha kaldırılacağını söyleyen Erdoğan, bu konuda düzenleme yapılacağını söyledi ve “Türk tavramını, Türkiye ismini layık olanlar kullanacak” diye konuştu.


Erdoğan’ın açıklaması sonrası hükümet meslek örgütlerine yönelik çalışma başlattı

Previous post
Nitelikli cinsel saldırıdan yargılanıyordu: Özel harekat polisi beraat etti
Next post
SURUÇ KATLİAMI | Sanıktan avukata: Hiç kendini yormasın, sorulara cevap vermeyeceğim