Ana SayfaGüncel‘Afrin’in derinlerine inmeyelim’ diyen Kılıçdaroğlu’na AKP ve MHP’den tepki

‘Afrin’in derinlerine inmeyelim’ diyen Kılıçdaroğlu’na AKP ve MHP’den tepki

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun “Afrin’İn derinlerine girilmemeli” açıklamasına AKP ve MHP’den tepki geldi. Başbakan Yardımcısı Bozdağ, “Anlaşılır gibi değil” dedi, MHP lideri Bahçeli ise “Ana muhalefet partisinin jeopolitik arıza vermesi felakettir” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Türkiye Afrin’in derinlerine girmemeli” sözlerine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli tepki gösterdi.

“Afrin şehir merkezi bu harekâtın kapsamı içerisinde olan yerleşim yerlerinden bir tanesidir. ‘Afrin şehir merkezine girmeyin’ demek, ‘oradaki teröristlere dokunmayın’ demektir” diyen Bozdağ, “Bunu ana muhalefet partisinin dillendirmesi anlaşılır gibi değildir” dedi.

MHP lideri Bahçeli ise, “Kılıçdaroğlu Afrin’in içine girilmesini doğru bulmuyormuş. Sen neyi doğru buluyorsun Kılıçdaroğlu?” diye sordu ve Bozdağ’ınkine benzer biçimde bunun ‘terör örgütlerine el sallamak’ olduğunu iddia etti.

Bahçeli, “Ana muhalefet partisinin jeopolitik arıza vermesi felakettir” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu ne demişti?

“Afrin’in içine girilmesini asla doğru bulmadığını” belirten CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, birkaç gün önce yaptığı açıklamada, “Daha derinlere inmenin mantığı yok. Hiç gerek de yok. Daha fazla şehit veririz, yazıktır, günahtır” demişti.

CHP lideri tepkiler üzerine konuyla ilgili son yaptığı açıklamada da bu sözünün arkasında olduğunu belirtmişti:

“Fırat Kalkanı’nda da Suriye’de çok derine inmenin doğru olmadığını söylemiştim. Şimdi de aynı şeyi söylüyorum. ‘300-400 bin nüfuslu bir şehre TSK’yı sokmak doğru değil. Ne kadar az kayıp verirsek bu operasyon o kadar başarılı olur’ diyorum. Neticede oraya kalmak için gitmiyoruz.”

Previous post
Kayıp kayık – Elend Aydın
Next post
"Afrin'de çatışmasızlık bölgesi kurulması değerlendiriliyor"