Ana SayfaGüncelAhmet Altan’a iki ayrı suçlamadan 5 yıl 11 ay hapis cezası

Ahmet Altan’a iki ayrı suçlamadan 5 yıl 11 ay hapis cezası

HABER MERKEZİ – Gazeteci Ahmet Altan iki ayrı suçtan yargılandığı davada 5 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Gazeteci-yazar Ahmet Altan hakkında ‘örgüt propagandası’ ve ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ iddialarıyla açılan davada karar çıktı.

Altan, İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Silivri Cezaevi’nden SEGBİS’le bağlanarak, savunmasında şunları ifade etti:

“Siz beni bugün Sur Mahallesi’nde askerle çatışan 13-14 yaşındaki Kürt çocuklarına ‘çocuk’ dediğim için yargılıyorsunuz. Çocuklara ‘çocuk’ diyemezmişim. ‘Biz onlara çocuk demiyoruz, sen de demeyeceksin’ diyorsunuz. Ne dediğiniz beni ilgilendirmiyor. Onlar çocuktu. Birçoğu öldü. Çocuklara ‘çocuk’ dediğim için beni yargılayacağınıza ‘niye bu ülkede çocuklar ölüyor’ diye sorun. Çocuklara çocuk demek suç değildir. Çocukların öldürüldüğü bir ülkeyi yaratmak suçtur.”

Altan ayrıca, “Yargı, siyasi iktidarla birlikte pozisyon değiştiremez. Yasalar aynıyken o gün suç olmayanı bugün suç sayamaz” diye ekledi.

“Ben çocuklara çocuk diyeceğim. Çocukların öldürülmesine karşı çıkacağım. Demokrasi ve barış isteyeceğim” diye devam eden Ahmet Altan’ın ardından avukatı savunma yaptı.

Avukat Figen Çalıkuşu, “Hakaret ve propaganda suçu yoktur. Davanın propagandadan reddine, hakaretten beraatine karar verilmesini talep ediyorum” diye konuştu.

Mahkeme heyeti ise, Altan’ı ‘örgüt propagandası’ndan 3 yıl, ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ten de 2 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, cezalandırmada Ahmet Altan’ın duruşmalar esnasındaki tutumunu gözeterek iyi hâl indirimine gitmedi.

Ayn mahkeme ağırlaştırılmış müebbet cezası vermişti

16 Şubat’ta yine 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, aralarında Ahmet Altan’ın da bulunduğu altı sanığa “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçlamasıyla ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet verilmişti.


Altanlar ve Ilıcak’ın da aralarında olduğu 6 sanığa ağırlaştırılmış müebbet


Bu haberde, P24’ten yararlanılmıştır.
Previous post
Javier Bardem ve Penelope Cruz başrollerde: ‘Loving Pablo'dan ilk fragman
Next post
Avrupa'da soğuk hava dalgası: En az 24 kişi donarak yaşamını yitirdi