Ana SayfaGüncelAKP-MHP ittifakının adı belli oldu

AKP-MHP ittifakının adı belli oldu

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP ile MHP arasında 2019 yılındaki seçimler için kurulan ittifakın adının “Cumhur” olduğunu açıkladı.

Partisinin grup toplantısının ardından gazetecilere konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP’nin MHP ile 2019’da gerçekleştirilmesi planlanan seçimde yapacağı ittifakın adını açıkladı.

Erdoğan, ittifakın adının “Cumhur” olduğunu duyurdu.

İki parti arasında mutabakat sağlanan 26 maddenin daha önce yarın kamuoyuyla paylaşılacağı belirtilmişti.

Ne olmuştu?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçtiğimiz ay düzenlediği basın toplantısında ‘siyasette ittifak’ konusuna dair açıklamalarda bulunmuş, şartlarını sıralamış ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde AKP Genel Başkanı Erdoğan’ı destekleyeceklerini açıklamıştı.

AKP lideri ise AKP’ye destek ve katkılarının 2019’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimlerinde de sürdüreceğini belirten Bahçeli’yle görüşmüş, ‘ittifak’ kararının almasının ardından oluşturulan ‘ittifak komisyonu’ bir araya gelmişti.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ ise dün Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, iki parti heyetleri arasında yapılan çalışmaların tamamlandığını duyurmuştu.

Bozdağ, milletvekili ve cumhurbaşkanı seçimlerinde partilerin ittifak yapabilmesinin yasal çerçevesinin çizildiğini belirterek, üzerinde mutabakat sağlanan 26 maddenin yarın açıklanacağını söylemişti.

Hükümet Sözcüsü ayrıca düzenlemenin yine aynı gün Meclis’e sunulacağını kaydetmişti.