Ana SayfaDünyaAlmanya: Deniz Yücel’in durumu Türkiye’yle ilişkileri zedeliyor

Almanya: Deniz Yücel’in durumu Türkiye’yle ilişkileri zedeliyor

HABER MERKEZİ – Almanya’da hükümet sözcüsü Steffen Seibert, Türkiye’de siyasi gerekçelerle tutuklu bulunan Almanların serbest bırakılması çağrısında bulunurken, gazeteci Deniz Yücel’in durumunun da ilişkileri zedelediğini belirtti.

Almanya Federal Hükümet sözcüsü Steffen Seibert, Türkiye’de siyasi nedenlerle tutuklu bulunan tüm Alman vatandaşlarının serbest bırakılması çağrısında bulundu.

DW Türkçe’nin haberne göre Seibert, yaptığı açıklamada “Federal hükümet gelecekte de tüm mevcut siyasi ve diplomatik kaynaklarıyla Deniz Yücel ve tabii ki diğer tüm tutuklu Almanların serbest bırakılması için çalışacaktır” dedi.

Seibert, Çarşamba günü tutuklanmasının üzerinden bir yıl geçmiş olacak gazeteci Deniz Yücel’in durumuna da değinerek, “Bir iddianame ve uygun bir yargılama süreci olmaksızın geçen bu uzun tutukluluk elbette Almanya-Türkiye ilişkilerini zedeliyor” dedi.

Türkiye’de siyasi gerekçelerle tutuklu bulunan Almanya vatandaşlarının sayısıysa 6’ya düşmüştü. Bunlardan biri olan ve hakkında hala bir iddianame bulunmayan Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” ve “örgüt propagandası” ile suçlanıyor.