Ana SayfaGüncelAnkara Katliamı Davası | Sanıktan ‘polis kendi eksiğini kapatmak için bizi kullandı’ savunması

Ankara Katliamı Davası | Sanıktan ‘polis kendi eksiğini kapatmak için bizi kullandı’ savunması

HABER MERKEZİ – Ankara Katliamı davasının 7’inci duruşması sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilerek 4-5 Nisan tarihlerine ertelendi.

10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Garı’nda yapılmak istenen Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ne IŞİD tarafından düzenlenen ve 102 kişinin hayatını kaybettiği canlı bomba saldırısına ilişkin açılan davanın dün başlayan 7’nci duruşması Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam etti.

Duruşmaya mağdur avukatları, yaralılar, kayıp yakınları ve çok sayıda izleyici katıldı. Duruşmaya tutuklu 19 sanıktan 17’si getirildi.

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu ile HDP Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman da duruşmayıo izleyenler arasındaydı.

Duruşmada müşteki avukatlarının beyanları alındı.

Avukat Ahmet Özdel, mahkemenin sadece huzurdaki sanıkları yargılamaktan çıkması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

Buradaki yargılama sadece katliamda ölen 102 kişi veya yaralanan yüzlerce kişi için değil, tüm dünyaya ve komşu ülkelerimize örnek bir yargılama olması gerekir. Komşu ülkelerde IŞİD eylemleri insanlığa karşı işlenen suç olarak değerlendiriyor. Buradaki tüm sanıkların da faillik ve iştirak olgusu yeniden değerlendirilmelidir. Buradaki her sanığın yönetici olup olmadığı deliller ışığında yeniden değerlendirmelidir.

Avukat Ahmet Özdel’in sanıkların tutukluluk hallerinin devamına ilişkin beyanları sırasında sanık İbrahim Halil Alçay, araya girerek Özdel’in sözünü kesti.

Mahkeme başkanının uyarıda bulunmasına rağmen konuşmaya devam eden Alçay’a, bir diğer sanık Mehmeddin Baraç da katıldı. Duruma tepki gösteren ailelere dönen Baraç, ailelere hakaretlerde bulundu.

Sanık: Polis kendi eksiğini kapatmak için bizi kullandı

MA’nın haberine göre duruşmada söz alan sanık Suphi Alpfidan, “polislerin kendi eksiklerini kapatmak için kendilerini kullandığını” söyledi. Kendilerinin haksız yere suçlandığını ileri süren Alpfidan, “Bizi suçladılar, bize iftira atıyorlar, sadece mahkemenize güveniyoruz” dedi.

Sanıkların tahliye taleplerinin ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, soruşturmayı yürüten savcılar hakkındaki suç duyurusu taleplerinin reddine ve tutuklu sanıkların tutuklu hallerinin devamına karar vererek, bir sonraki duruşmayı 4-5 Nisan tarihlerine erteledi.

Previous post
Fransa’dan Afrin açıklaması: Sivillerin güvenliğinden endişeliyiz
Next post
Gazeteci Kayar gözaltına alındı