Ana SayfaGüncelAnkara Valiliği: Patlamada bomba düzeneği bulgusu var; bir kişi operasyonda öldürüldü, 8 kişi gözaltında

Ankara Valiliği: Patlamada bomba düzeneği bulgusu var; bir kişi operasyonda öldürüldü, 8 kişi gözaltında

HABER MERKEZİ – Dün gece Çukurambar’daki patlamayla ilgili bir açıklama yapan Ankara Valiliği, “patlamada bomba düzeneği kullanıldığı yönünde bulgular olduğunu” duyurdu. Yapılan açıklamada şüpheli olduğu belirtilen bir kişinin operasyon esnasında öldürüldüğü; Osmaniye, Adana, Şırnak ve Mardin illerinde ise toplam 8 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Dün gece Ankara Çukurambar’daki Ankara Vergi̇ Dai̇resi̇ Başkanlığı’nda meydana gelen patlamayla ilgili Valilikten yeni bir açıklama geldi.

Ankara Valisi Ercan Topaca daha önceki açıklamasında “Emniyetten arkadaşlarımız çalışıyorlar ama sabotaj ihtimali daha güçlü görünüyor” demişti.

“Bomba düzeneği kullanıldığı yönünde bulgular var”

Ankara Valiliği’nden yapılan son açıklamada ise Çukurambar’daki vergi dairesinin alt katında doğalgaz sıkışması nedeniyle meydana gelen patlama sonrasında başlatılan incelemelerde “patlamada bomba düzeneği kullanıldığı yönünde bulgular olduğu” belirtildi.

Açıklamada, bölgedeki kamera görüntülerinin incelendiği ifade edilerek, “Şüpheli erkek bir şahsın beraberinde getirdiği ve bomba düzeneği yüklü olduğu değerlendirilen bir çantayı, Vergi Dairesinin girişine koyduğu ve bomba düzeneğini hazırladığı tespit edilmiştir” denildi.

Bir kişi operasyonda öldürüldü, 8 kişi gözaltında

Valilik, kameralardaki kişi olduğunu söylediği Ersen Ertogan’ın “PYD’nin kontrolünde bulunan Suriye kırsalından Türkiye’ye geçtiğini ve orada eğitim aldığını” öne sürerken, operasyonda öldürüldüğünü kaydetti.

Ayrıca açıklamada Osmaniye, Adana, Şırnak ve Mardin illerinde toplam 8 kişinin gözaltına alındığı da duyuruldu.

Ne olmuştu?

Ankara’nın Çankaya ilçesine bağlı Çukurambar semtindeki Ankara Vergi̇ Dai̇resi̇ Başkanlığı’nın kazan dai̇resi̇nde dün akşam saat 20.00 sularında bir patlama meydana gelmişti.

Kentin neredeyse tamamından duyulan patlamada, üç kişi yaralanmıştı.

Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevkedilirken, birçok haber ajansı ve gazete patlamanın nedeni olarak doğalgaz sıkışmasını göstermişti. Ancak ilerleyen saatlerde Valilik “Sabotaj ihtimali üzerinde duruyoruz” açıklaması yapmıştı.

Previous post
Avukat Özçelik: TTB üyesi 8 doktor Pazartesi savcılığa çıkartılacak
Next post
Gerekçe Afrin haberleri: İZ Gazete Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal gözaltına alındı