Ana SayfaGüncelAnkara’daki patlamada ‘sabotaj ihtimali güçlendi’

Ankara’daki patlamada ‘sabotaj ihtimali güçlendi’

HABER MERKEZİ – Dün gece Ankara Çukurambar’daki Ankara Vergi̇ Dai̇resi̇ Başkanlığı’nda meydana gelen patlamanın nedeni tam olarak belirlenemezken Vali Ercan Topaca, “Emniyetten arkadaşlarımız çalışıyorlar ama sabotaj ihtimali daha güçlü görünüyor” diye konuştu.

Ankara’nın Çankaya ilçesine bağlı Çukurambar semtindeki Ankara Vergi̇ Dai̇resi̇ Başkanlığı’nın kazan dai̇resi̇nde dün akşam saat 20.00 sularında bir patlama meydana geldi.

Kentin neredeyse tamamından duyulan patlamada, 3 kişi yaralandı.

Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevkedilirken, birçok haber ajansı ve gazete patlamanın nedeni olarak doğalgaz sıkışmasını gösterdi.

Ancak Ankara Valisi Ercan Topaca, patlamaya ilişkin gece saatlerinde yaptığı açıklamada, “Devam eden çalışmalarımızda doğalgaz ihtimali azaldı. Sabotaj ihtimali üzerinde duruyoruz ancak henüz yüzde 100 sabotaj tespiti yapılmış değil. Bununla ilgili arkadaşlarımız çalışmaları devam ettiriyorlar. İlerleyen saatlerde kesin sonuca ulaşacağımızı düşünüyoruz” dedi.

Topaca, bir gazetecinin “Sabotaj ihtimali dediniz, bir örgüt veya başka bir şey var mı?” sorusuna, “Emniyetten arkadaşlarımız çalışıyorlar ama sabotaj ihtimali daha güçlü görünüyor” diye yanıt verdi.

Topaca’nın açıklamayla birlikte sabotaj ihtimali üzerine polis ekipleri çalışmalarına bugün de devam ediyor.

Previous post
Bankacılıkta kâr yüzde 31 arttı, istihdam azaldı
Next post
Sarsıcı bir sistem eleştirisi: ‘İntiharın Genel Provası’ Kadıköy’de