Ana SayfaToplumsal CinsiyetAvukatlardan 15 yaşındaki çocuğu istismara maruz bırakan erkeklerin beraati için dayanışma

Avukatlardan 15 yaşındaki çocuğu istismara maruz bırakan erkeklerin beraati için dayanışma

HABER MERKEZİ – Facebook’ta hukukçulardan oluşan kapalı grupta bir avukat, 15 yaşındaki bir kız çocuğunu cinsel istismara maruz bırakan sanıklara beraat kararı aldırmak için meslektaşlarından yardım istedi. Gruptaki yazışmalarda avukatların istismarcıların beraat etmesi için yardımlaşması dikkat çekti.

Sosyal medya hesabı Facebook’ta bulunan “Avukat-Hakim-Savcı Tüm Hukukçular Omuz Omuza!” isimli kapalı bir grupta Ferhat Korkut isimli bir avukat 15 yaşındaki bir kız çocuğunu cinsel istismara maruz bırakan sanıkların beraat etmesi için yardım istediği görüldü.

Korkut’un yazdıklarına diğer avukatların beraat kararı aldırabilmek için emsal karar paylaşması ve yapılan yorumlar tepki çekti.

Ferhat Korkut isimli avukat tarafından grupta paylaşılan gönderide şu ifadeler kullanıldı:

“15 yaşında genç kız kendi rızasıyla birçok erkekle birlikte oluyor. Bazılarıyla para karşılığı da yapıyor bu işi. Sonra da bazılarını şikayet ediyor. Haklarında şu an ağır ceza mahkemesinde yargılama sonuçlanmak üzere. Muhtemelen de ceza alacaklar. Sorum şu: Küçüğün bu ahlaki durumu göze alındığında sanıklar lehine uygulanabilecek bir çözüm var mıdır?”

Korkut ayrıca sanıklardan birinin yakını olduğunu da belirtti.

Emsal karar dayanışması!

Korkut’a yanıt veren M.Ç. Ç. isimli avukat ise, “Buna bire bir benzer bir dosyada beraat kararı aldık. Emsal niteliğinde kullanacaksanız yollayabilirim” ifadelerini kullanıyor.

Çetin’in yaptığı yorum üzerine bazı avukatlar da emsal kararı talep ediyor.

Bir avukattan meslektaşlarına tepki: ‘Tebrik ediyorum’

Bu istismar için avukat dayanışmasının arasında olaya tepki gösteren yalnızca bir avukatın olması da dikkat çekiyor.

Avukat meslektaşlarına, “Daha 15 yaşını tamamlamış bir çocukla -her ne şekilde olursa olsun rıza vs farketmez- ilişkiye girmek için mi bu çaba ? Müvekkillerine beraat kararı aldıracak tüm avukatları şimdiden tebrik ediyorum” diyerek tepki gösteriyor.

Previous post
Noam Chomsky'den 'insani müdahale' adı altındaki işgaller üzerine
Next post
46. İstanbul Müzik Festivali Programı açıklandı